Malin Berghagens kamp om Lill-Babs våning

malin berghagen lägenhet lill-babs

Malin Berghagen har tidigare berättat om barnens kamp för att behålla mamma Lill-Babs lägenhet. Vi har talat med en expert i ämnet som reder ut vad som gäller.

Turerna kring Lill-Babs lägenhet fortsätter. Sedan två år tillbaka bor dottern Malin Berghagen våningen, som är belägen i Stockholms innerstad, men på sin blogg berättar Malin att hon inte får ta över kontraktet för hyresvärden.

“Ingen av oss tänkte på att om mamma skulle dö är det bäst hon skriver över lägenheten på mig. Men… vi vägrade ju att tro att hon inte skulle klara sig”, skriver Malin.

Hon fortsätter:

“Allt detta tror inte hyresvärden på. Vem vill bo med sin mamma? Vår mamma var känd som den snällaste personen ever. Men ändå så ska vår hyresvärd bråka om att så snäll kan man väl få ändå inte vara. Jag tycker det är tramsigt att en närstående utan boende inte får ta över kontraktet trots att resten familjen anser att det är ok. För det är inte bara en lägenhet som vilken som helst. Det är en plats där du är nära en anhörig som nu inte längre finns kvar. Det är jobbigt nog med sorgen och dessutom att inte veta”.

Malin Berghagen kan förlora Lill-Babs lägenhet

Svensk Damtidning har talat med samhällsfastighetsägaren Hemsö som reder ut vad som gäller med ett hyreskontrakt när en anhörig går bort. De är inte ägare till den aktuella lägenheten utan svarar utifrån allmänna riktlinjer.

– Är du inte skriven på lägenheten så har du inte rätt att ta över kontraktet. Sen kan fastighetsägare alltid vara flexibla och det kan förekomma diskussioner, säger de.

Malin Berghagen har länge bott på Mallorca men valde att flytta hem till Stockholm för att vara nära familjen. Och det blev mamma Lill-Babs våning som blev hennes nya hemadress. Kort därefter gick modern bort i cancer.

Och Malin kämpar nu för att få behålla lägenheten som betyder så mycket för henne – och hela familjen. Nu är fallet i hyresnämnden, har hon berättat i ett annat blogginlägg.
Foto: TT