Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Malin Berghagens känslosamma ord om pappa Lasses hälsostatus – inlagd på sjukhus: "Livet är skört"

01 sep, 2023, 12:30 

Malin Berghagen öppnar upp om hennes fars hälsa.

Annons

Den senaste tiden har det rapporterats om Lasse Berghagens sviktande hälsa, till mångas stora oro. Den legendariska allsångsledaren har drabbats av problem med hjärtat, och har legat på sjukhus i två veckor.

Nu berättar dottern Malin Berghagen om hur det står till med hans hälsa.

Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får deBrand logo
Lill-Babs arv till döttrarna – så mycket får de

Lasse Berghagens hälsoproblem – inlagd på sjukhus

I mitten av juli rapporterade Aftonbladet att Lasse Berghagen var på sjukhus, och dottern Maria bekräftade för tidningen att han gjort en ballongsprängning efter att ha haft känningar i hjärtat.

– Så det var inget dramatiskt. Men det är ju alltid så när det är saker med hjärtat och han har haft lite känningar och haft ont när han gått. Då han inte känt att det varit hundra så ville han kolla upp det.

Annons

Och så sent som i måndags kom nästa hälsobesked, Lasse var återigen inlagd på sjukhus. Det var återigen hjärtat som spökade. Expressen ringer upp den folkkära artisten, som berättar att läkare säger att det "inte är så illa".

– Jag har fått någon bakterie i kroppen som har satt sig på luftrören som är tungt.

Malin Berghagens ord om Lasses hälsotillstånd

För Expressen berättar han att han inte vet hur länge han ska vara på sjukhuset. Dottern Malin Berghagen berättar mer ingående på sin blogg, i ett inlägg där hon pratar om livets skörhet.

– Jag känner att 57 år in i livet VET jag redan att livet är skört. Vill liksom inte bli påmind om det, skriver hon innan hon berättar om sin far.

Hon berättar att den infektion som satt sig på den inopererade klaff han har, inte blir bättre av penicillin som han tagit i två veckor. Malin skriver att kroppen svarar, men att klaffen som glappat, inte vill hjälpa till.

– När vi besöker honom möts vi av en ny lite krokigare allsångsledare men som har hoppet högt. Han ger sig inte i första taget och eftersom hans långa kropp knappt får plats i sjukhusets sängar är han fast besluten att komma hem så snart det är möjligt. Det ger ju oss hopp. Så viktigt att kroppen känner pappas stöd i hans vilja att bli frisk, skriver hon.

Foto: TT

Annons