Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Malin Berghagens kritik mot Lill-Babs sjukhusmat: ”Jag är arg!”

20 mar, 2018, 17:00 
Av
Barbro ”Lill-Babs” Svensson fick ta emot svenska folkets kärlek på 80-årsdagen från sjuksängen. Nu rapporterar dottern Malin Berghagen att mamman repat sig men riktar samtidigt kritik mot sjukhusmaten.
Annons

Efter att Barbro ”Lill-Babs” Svensson drabbats av hjärtflimmer fick hon läggas in på sjukhus. Sjukhusvistelsen innebar att det planerade 80-årsfirandet fått skjutas på framtiden. Samtidigt som den folkkära artisten varit under vård har lyckönskningarna på 80-årsdagen strömmat in till sjuksängen. Både från kolleger, vänner och från svenskar i allmänhet. Järvsö kommun passade dessutom på att berätta att bygdens stora dotter skulle få ett torg uppkallat efter sig.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Hon betyder mer än vad man kan säga i ord. Hon ställer alltid upp för bygden och gör det på ett äkta sätt. Man hör att det finns värme och kärlek när hon pratar om Järvsö. det blir aldrig reklam, sade Maria Rosén, marknadschef på Destination Järvsö.

Döttrarna Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson fanns vid ”Lill-Babs” sida och rapporterade i sociala medier om att hälsningarna nått fram och att deras mamma repat sig.

Annons

Döttrarna berättar också att vården och personalen varit guld värda. Sjukhusmaten får dock svidande kritik av Malin Berghagen. På Instagram berättar Malin Berghagen att de blev så frustrerade att de till slut bestämde sig för att laga egen mat till sin mamma.

Klicka på pilen till höger för att bläddra bland bilderna: 

Kritiken fortsätter på Malin Berghagens blogg där hon menar att maten är ”så 50-tal” jämfört med vården i övrigt och uppmanar folk att engagera sig för att få en förändring. Och Malin Berghagen är inte nådig i sin kritik.

”Under vår tid på sjukhuset förra veckan fick vi systrar erfara FANTASTISK personal som var väldigt mån om vår mamma. Men maten var nog det absolut värsta vi har sett”, skriver hon bland annat.

”Utsäkta mitt språk men vem FAAAN lagar denna mat till sjuka människor??? Är det det här våra skattepengar går till?

Ord och inga visor på Malin Berghagens blogg.

Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdslandstingsråd i Stockholms län kommenterar kritiken i Expressen. Hon betonar att goda måltider och att det finns valfrihet är en viktig del av vården.

Annons

– Det är viktigt att kunna få känna matlust och matglädje särskilt när man behöver näring extra mycket. Sjukhusen har vårt uppdrag att servera smaklig och näringsrik mat, och ska få förutsättningar att lösa det på bästa sätt för sina patienter, säger Anna Starbrink till tidningen.

Landstingsrådet menar också att mycket förändringsarbete pågår. Bland annat investeringar i nya moderna sjukhuskök.

– Längst har man kommit på SöS med sitt nya kök, hög kompetens och ett uppmärksammat samarbete med en namnkunnig kock för att skapa bättre måltidsupplevelser, säger Anna Starbrink till Expressen.

Av: Henrik Högström

Artikeln publicerades först på Allers.

 

Annons