Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Malin Berghagens tårdrypande upptäckt – 6 år efter Lill-Babs död

13 mar, 2024, 07:00 
Malin Berghagens fina hyllningsord till mamma Barbro ”Lill-Babs" Svensson.
Annons
Malin Berghagens stora ånger med Lill-Babs: ”Varför?!”Brand logo
Malin Berghagens stora ånger med Lill-Babs: ”Varför?!”

I över 60 år underhöll Barbro ”Lill-Babs” Svensson det svenska folket med sin musik. När hon somnade in den 3 april 2018, gjorde hon det som en av Sveriges mest folkkära artister.

Hon sörjdes av en hel nation, men så klart var det allra tuffast för familjen, inte minst döttrarna Monica Svensson, Kristin Kaspersen och Malin Berghagen.

Den 9 mars skulle ”Lill-Babs” ha fyllt 86 år. I ett inlägg på sin blogg skriver nu dottern Malin om sorgen och saknaden efter sin mamma – och hur mycket hon betydde för henne.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson
Barbro ”Lill-Babs" Svensson somnade in den 3 april 2018.Charles Hammarsten/TT

Malin Berghagens ord till ”Lill-Babs”

För det var via ”Lill-Babs” hon formades som människa, fick lära sig egenskaper som hon än i dag bär med sig och som hon försöker tillämpa i det vardagliga livet.

Annons

”Genom henne lärde jag mig var empati, omtänksamhet, vilja och mod var. Att se det goda i andra och att tro på det humana i människan. Men jag lärde mig också vad dålig självkänsla är”, skriver Malin Berghagen och fortsätter:

”Hur andra kan utnyttja din godhet och att andra kan vilja förminska dig. Något hon utsattes för och vi fick genom vår barndom stå bredvid och se. Alla var nämligen inte lika snäll som hon och ville inte lika väl”.

Malins beslut på ”Lill-Babs” födelsedag

Malin Berghagen vet vad ”Lill-Babs” brukade uppskatta. Därför har hon och familjen bestämt sig för att hylla henne lite extra på födelsedagen, genom att göra en noggrann städning av huset de bor i.

Annons

”Nu när jag har alla barnen och Martin samlade runt mig denna dag då både mamma skulle fyllt 86 har vi bestämt oss för att städa hela huset som vi befinner oss i. För mammas skull”.

”Hon älskade ju att städa. Det var hennes terapi och något vi alltid sammankopplar med henne. Och sedan ska vi ha lång frukost tillsammans och tänka på allt det fina och omtänksamma som hon lärde oss”.

Malin Berghagen
Malin Berghagen.Caisa Rasmussen/TT

Foto: TT

Annons