Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Malin Berghagens tårdrypande upptäckt – efter Lasse Berghagens död

13 nov, 2023, 15:30 

Malin Berghagen om sorgen efter pappa Lasse Berghagens bortgång.

Annons

Lasse Berghagen var en av Sveriges mest folkkära artister. När han gick bort den 19 oktober efterlämnade han sig en närmast unik låtskatt och en sorg som drabbade hela det svenska folket.

Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammalBrand logo
Lasse Berghagen är död – blev 78 år gammal

Dottern Malin Berghagen stod mycket nära sin pappa. På sin blogg har hon flera gånger skrivit om sorgen och saknaden efter pappa Lasse – och om det tomrum som han lämnat efter sig.

Lasse Berghagen
Lasse Berghagen gick bort den 19 oktober.

Malin Berghagens sorg: ”Då kom tårarna”

Vissa dagar är jobbigare än andra att hantera. Under söndagen den 12 november, när det firades fars dag i Sverige, var det första gången som Malin firade dagen utan pappa Lasse vid sin sida.

Annons

”Jag har varit väl medveten om det hela veckan som varit men känt att jag ändå var lugn inför det men igår kväll kom tårarna och jag fullkomligt rämnade. Vår grej har ju liksom varit våra samtal. Antingen hemma hos dig eller på telefon”, skriver hon och fortsätter:

”Och nu sitter jag här och total-undviker instagram och facebook för att slippa se allas kärleksförklaringar om och om igen till sina pappor som bara påminner mig om att du inte är här”.

Malin Berghagen
Malin Berghagen har flera gånger skrivit om sorgen efter Lasse Berghagens bortgång.

Då begravs Lasse Berghagen

Den 20 november begravs Lasse Berghagen i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm. Begravningen äger rum en månad efter Lasses död, något som både varit omtumlande och en räddning i sorgen.

”Fyra veckor till att få ihop en begravning inte bara till vår pappa utan till hela svenska folkets teddybjörn. Men på något sätt så har planering och struktur varit lite av en räddning igenom oro och sorg.

”Att bli paralyserad hjälper ingen. Framför allt inte dig själv. Det har jag lärt mig den hårda vägen genom två rätt stora trauman som gäller dödsfall i mitt liv, nu tre med min pappa”, skriver hon.

Foto: TT

Annons