Malin Christin sjunger om sitt destruktiva förhållande – stöttas av kända släktingen

26 feb, 2022, 03:02 
https://image.svenskdam.se/larsa2.jpg.jpg?imageId=7273048&x=28.571428571429&y=9.3632958801498&cropw=60.606060606061&croph=52.238805970149&width=1318&height=1318
Lars Johansson
Nu ställer Malin Christin själv upp i Melodifestivalen. Känner ni igen hennes nära släkting som tävlat hela tre gånger i schlagern?

Debutanten Malin Christin, 29, har en mycket känd släkting som med framgång ställt upp i Melodifestivalen tre gånger.
När hon själv nu tävlar är det med en låt om ett destruktivt förhållande med sitt ex.
– Trots att jag mådde dåligt under den perioden, kände jag att jag var den starka, som kan älska och bli älskad, säger artisten och låtskrivaren till Leva & Bo.

Annons
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 4!
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 4!

Malin Christin, eller Malin Johansson som hon egentligen heter, tävlar nu för första gången i Melodifestivalen.

Men hon är ingen duvunge i artistsammanhang.

Sångerskan debuterade framför mikrofonen våren 2020. Då med låten "Salt i såren", som hon gjorde ihop med etablerade Myra Granberg.

Och ifjol skrev hon Maltas Eurovision song contest-bidrag – Destinys "Je me casse" som slutade sjua.

När det i år är dags att stå på egna ben på den svenska schlagerscenen gör Malin Christin det med "Synd om dig". Gjord av henne själv samt Jonathan Lavotha och Oliver Heinänen.

– I flera år har jag skrivit låtar till andra, men de senaste två åren har jag fokat på min egen artistresa. Mina låtar är väldigt personliga och självupplevda. ”Tycker synd om dig” skrev jag när jag kom ur ett destruktivt förhållande. Trots att jag mådde dåligt under den perioden, kände jag att jag var den starka, som kan älska och bli älskad. Det blev en väldigt terapeutisk låt för mig och jag hade ingen tanke på att skicka in den till Melodifestivalen. Jag behövde bara skriva av mig. Att ta tillbaka sin pride är viktigt, säger hon till Leva & Bo.

Malin Christins destruktiva relation

Malin Christin gör debut i Melodifestivalen.

I podcasten "Singelrådet" öppnade Malin Christin tidigare upp om sin senaste relation. I dag är hon singel, men dejtar lite. På sitt album vägrade hon dock ta inspo från sin destruktiva relation till sina låtar.

Annons

– Ja, alltså en person som är så pass manipulativ gör allt i sin makt för att få en att tro att ens egen magkänsla är helt fel. Det är egentligen svårt att ge några konkreta tips men det jag verkligen har tagit med mig är att alltid lyssna på din magkänsla! Din magkänsla har alltid rätt. Lyssna till dig själv.

Malin Christin har bra och rutinerat stöd i kulissen.

Hennes lillasyster är nämligen Wictoria Johansson, 25, som deltagit i Melodifestivalen tre gånger. "Save me", "As I Lay Me Down" och "Not With Me", har samtliga gått direkt till final.

Något som lett till att Malin Christin känner ett inre lugn. Det stora sammanhanget till trots.

– Ja, vad sjukt. Det är väldigt stort. Än så länge har jag känt mig ganska lugn och det är jag lite förvånad över. Det beror på att låten ”Tycker synd om dig” är väldigt bra, men också på att min syster Wiktoria varit med tre gånger. Jag har följt hennes process, säger sångerskan vidare.

Annons
Annons