Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Malin Olsson lämnar SVT med omedelbar verkan – bekräftar själv: ”Krävt det”

01 jul, 2024, 11:00 
Malin Olsson kommer nu med ett tråkigt besked – efter tiden i Sommarlov.
Annons

Är det ett sommarlov utan Malin Olsson i rutan? Nej, inte sedan tolv år tillbaka i alla fall. Varje år står hon plikttroget och ser till så att barnen blir underhållna tidigt på morgon.

Julvärdarna 2013-2023: Har du koll på alla?Brand logo
Julvärdarna 2013-2023: Har du koll på alla?

Programmet pågår i stort sett hela sommaren, mellan 10 juni till 16 augusti från Beijers park i Malmö, och det är ett jobb som kräver sin beskärda del av fokus och noggranna förberedelser.

Och efter tolv år i rutan känner Malin att det blivit lite väl mycket. Därför har hon kommit med ett visst krav på SVT inför årets upplaga av Sommarlov.

Annons
Malin Olsson
Programledarna Alex Hermansson och Malin Olsson i Sommarlov.TT

Malin Olsson om kravet på SVT

Malin har nämligen krävt att få vara ledig. Semestern pågår i hela sex veckor och hon kommer vara borta från rutan mellan den 2 juli och 13 augusti, något som så klart kommer som en sorg för tittarna.

– Jag kommer faktiskt ha semester i juli. Jag har ju jobbat så många år med Sommarlov nu så jag har liksom krävt det. Vill man ha med mig behöver jag få vara ledig, säger Malin till Hänt.

– Jag vet vad de innebär att göra en sommar med Sommarlov som är 70 episoder. Det tar ganska mycket på krafterna, dessutom när man är mamma och har två barn behöver man spara lite på energin. Och att man ska få lite egen sommar såklart.

Annons

”Insett mina egna begränsningar”

Ja, det är alltid viktigt att se om sitt eget hus och få lite välförtjänt vila. För tittarna är det tråkigt, men för Malin är det välbehövligt och då är det viktigt att komma med rimliga krav!

– Jag lärde mig jättemycket från mitt förra år. Jag är en ja-sägare, men jag har väl kanske insett mina egna begränsningar lite. I år har mitt motto för mig själv varit att också säga nej till vissa saker, säger hon vidare.

Nu får vi hoppas att du njuter riktigt ordenligt av semestern, Malin!

Malin Olsson
Malin Olsson ser fram emot semestern!Magnus Sandberg/ Aftonbladet / TT

Foto: TT

Annons