Malou i svår olycka – talar ut om traumat

Malou i svår olycka – talar ut om traumat

Malou var med om en traumatisk olycka under en resa till alperna.

Här är Malou von Sivers TV4-karriär
0:34

Efter reklamen: Här är Malou von Sivers TV4-karriär

(0:34)

Slå på ljud

Malou von Sivers har stött på många utmaningar under sin tid som journalist och programledare och nu är det dags för en helomvändning i karriären.

Malou efter 10, intervjuprogrammet där Malou har mött olika gäster i TV4:s soffor är inne på sin sista säsong och hon ska istället jobba med ett nytt koncept som har med valet att göra.

Men frågan är om hon inte just nu går igenom en av sina allra största utmaningar hittills. Under en resa till alperna nyligen föll Malou ner för ett stup som var flera meter högt när det var dimmigt väder och dålig sikt.

Hon bröt benet och just nu kan hon inte belasta det alls, berättar hon i en intervju med Expressen.

– Det är jättejobbigt att inte bara kunna resa sig och gå ut som förr. Men jag har bestämt mig för att jag ska komma tillbaka igen och har ett fantastiskt team på St Görans sjukhus. Det kommer att bli mycket rehab, säger Malou.

Direkt efter olyckan sökte hon vård även för den psykiska aspekte av att ha varit med om en sån traumatisk händelse, något som hon har haft väldigt stor nytta av.

– Det märkliga är att ångesten och bilderna från fallet plågar mig inte längre på grund av den traumabearbetning som jag fick direkt efter olyckan på FaceTime.

Malou får frågan om olyckan har påverkat hennes syn på livet och döden på något sätt, och även här väljer hon att se det som något positivt.

– Jag hoppas att jag har kvar min positiva livssyn. Men jag inser ännu mer att livet kan förändras på en sekund. Jag tänker ofta på att det kunde ha gått mycket värre.