Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Malou von Sivers i sorg – känslosamma orden efter dödsfallet i familjen

14 aug, 2022, 06:00 

Malou von Sivers har förlorat en älskad familjemedlem.

Annons
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022Brand logo
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022

Programledarproffset Malou von Sivers är i stor sorg. På sin Instagram meddelade hon i dagarna att hennes mamma avlidit, och berättar nu om sorgen efter henne.

Stöttas av kollegorna

Malou berättar att hennes mamma avled stillsamt och rofyllt under natten. Hon inleder inlägget med en vacker dikt, signerad Göran Tunström.

”När mammor dör, då förlorar man ett av väderstrecken. Då förlorar man vartannat andetag, då förlorar man en glänta. När mammor dör, växer det sly överallt.” lyder dikten.

"Jag tänker på Göran Tunströms rader. Men jag upptäcker att jag har gläntan kvar. Den är inte förlorad. Gläntan i mig är soliga sommardagar. Mamma står i köket och rör ihop en kardemummakaka. Hon har just återvänt efter att ha rott pappa i ekan över viken till fastlandet. Nu när hon är tillbaka på ön börjar det goda livet.

Inga hårda ord, inga begränsningar. Inga gräl. Pappa kommer inte tillbaka förrän ikväll.Vi barn sover fortfarande men vaknar av hennes slammer i köket och doften av kaka. Mamma sätter på melodiradion, gnolar, rattar in Radio Nord, dansar och sjunger. Hon skrattar högt. Mamma var tidig med att hitta förbjudna radiostationer." Skriver Malou bland annat under bilden.

Annons

I kommentarsfältet stöttas hon av TV4-kollegor, som visar sitt stöd i de svåra tiderna hon går igenom.

"Det är verkligen sorgligt att förlora sin mor. Livet går vidare - men blir annorlunda. Kram till dig och familjen." Skriver Efter fem-programledaren Henrik Alsterdal.

"Helt tagen av din text Malou. Och tagen av din mamma - hon verkade vara en underbar själ. Beklagar sorgen." Kommenterar Nyhetsmorgon-programledaren Rania Shemoun Olsson följt av flera röda hjärtan.

Nyligen blivit farmor

Hon väljer att avsluta inlägget med att berätta om sitt nya barnbarn.

"Mamma är död men för drygt en vecka sedan fick vi vårt första barnbarn. Mammas barnbarnsbarn. Hon lever vidare. Och ett annat väderstreck tar vid."

Det är sonen Sebastian Sivers som nyligen välkomnat en liten krabat till världen. Sonen har fått namnet Charles, och den nyblivna farmorn Malou har delat en bild när hon håller i småttingen.

– Jag tänker att jag ska bli en väldigt närvarande farmor som tänker på att ta tid och gå långsamt när jag hämtar på dagis, sa Malou innan lilla bebisen var här i en intervju med Expressen.

Foto: TT

Annons