Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Malou von Siwers om sin nya bok i krigets skugga

16 sep, 2018, 20:00 
AvErika Svernström
Malou von Siwers blev väldigt uppmärksammad när hon som sommarpratare 2016 berättade om sin uppväxt med en pappa som slog henne. Ur samma familjehistoria kom hennes debutroman ”Mitt hjärtas oro” som nominerats till Årets bok i år. Nu kommer Malou von Siwers ut med den fristående uppföljaren ”Olycksbarnet”.
Annons

Vad handlar Olycksbarnet om?
– Ja det är en fortsättning på den första boken. Nu har Axels älskade hustru dött i barnsäng i villan i Äppelviken och Edwin, den nyfödde sonen, blir olycksbarnet. Han är orsaken till att idyllen slagits sönder.

– De andra karaktärerna bara dök upp och började myllra i det där huset så det var spännande att blanda in flera personer och på så sätt få in flera olika dramer.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Vad är själva kärnan i din historia?
– Sonen får ju skulden för sin mammas död, precis som min pappa fick skulden för sin mammas död när han föddes. Jag har grubblat mycket över hur det kan påverka i många led i en familj. Kan man ärva skuld och sorg? Det handlar om att försöka förstå hur ett sår kan ärvas från generation till generation, ett arv som också har format mig som människa. Men boken handlar också om vad som händer i en svensk familj under mellankrigstiden.

Malou von Siwers släpper ny bok.
Malou von Siwers släpper ny bok.

Hur har du gjort researchen om det?
– Jag har läst på, varit i Berlin och försökt leva mig in i hur folk hade det. Jag vill skildra vad som händer när ett krig bryter ut, sett inifrån en familj. Här får vi följa Edvin uppväxt under trettio- och fyrtiotalet då världen går från rus till oro och krigets skugga breder ut sig. Det är Edvin som får lida för sin fars inre kval och han svär på att aldrig bli som honom.

”Olycksbarnet” kommer ut i mitten av september.

Malou von Siwers nya bok Olycksbarnet.
Malou von Siwers nya bok Olycksbarnet.

Bild: Kajsa Göransson

Annons