Malous ånger efter händelsen i TV4: ”Ett stort misstag”

Malous ånger efter händelsen i TV4: ”Ett stort misstag”

Journalisten och programledaren Malou von Sivers.

BYRMO CAROLINA/Aftonbladet

Malou von Sivers skälldes ut och fick ta emot dödshot efter den uppmärksammade intervjun, som hon nu erkänner som ett misstag.

Malou har i sin karriär som journalist och programledare mött otaliga kändisar av alla dess slag, och hon har aldrig tvekat inför de svåra ämnena.

En av hennes mest uppmärksammade intervjuer var med rapparen Greekazo, som vid tillfället var 17 år gammal. Med på intervjun var även Anders Öfvergård, även känd som ”Arga snickaren” och många tittare reagerade på att det blev som att de ställde en tonåring mot väggen för gängväldet i stort.

I en intervju med Expressens Maria Brander berättar Malou mer om intervjun, och var det gick snett.

– Jag hade under tio år varit ett av få program som bjöd in rappare, för jag var intresserad av deras texter som berättade historier som inte fanns i medierna annars. Därför var jag också nyfiken på Greekazo. Jag frågade om hans texter om skjutningar, knark och våldtäkter. Om det var så hans liv såg ut eller om det var fiktion? Jag tycker absolut att en artist ska kunna ta ansvar för att förklara sina texter, säger hon till tidningen.

Greekazo ställdes mot väggen av Anders Öfvergård i intervjun från 2019.

Malou von Sivers om misstaget

Misstaget var helt enkelt att bjuda in Anders Öfvergård till intervjun.

– Det var ett stort misstag. Jag borde ha suttit själv, för i tv såg det ut som att vi var två äldre som satt och läxade upp honom, och det var inte alls min intention. Jag ångrar det. Men jag fick också betala ett högt pris, säger hon till Expressen.

Det beslutet fick konsekvenser. I sociala medier gick många hårt åt Malou, och hon kände sig manad att anmäla fyra personer för dödshot riktade mot henne. Det speglades i hennes vardag.

– Jag kände att jag absolut hade anledning att vara försiktig under den här perioden. Jag har ju en familj också, så det handlade inte bara om mig.