Mandelmanns i bråk – konflikten som splittrade Gustav och Marie

Mandelmanns, makarna Gustav och Marie, har varit osams. Bråket avslöjades i tv.

Mandelmanns gård hade premiär på TV4 och TV4 Play den 12 januari – och i första programmet kom en minibomb.

Makarna Gustav och Marie Mandelmann brukar ju hålla sams i vått och torrt. Deras äktenskap framstår, i alla fall för oss utomstående, som sällsynt harmoniskt. Men faktum är att paret nyligen hade något av en konflikt.

Makarna Mandelmanns i bråk – Gustav och Marie oense

Gustav Mandelmann och Marie Mandelmann

Gustav och Marie Mandelmann

TV4

I det första avsnittet av Mandelmanns gård avslöjades det att Marie satte ner foten när Gustav ville skaffa en valp, samtidigt som han förberedde sig för en knäoperation.

– Det var inte som jag tänkt mig. Du skulle operera dig. Jag sa nej. När man skaffar valp måste man tänka till. Det är mycket jobb med en valp, säger Marie i programmet.

– Marie var inte så förtjust i tanken på en ny råtthund. Men då föddes en tanke hos mig. Tänk om jag skulle dela valpen med en av våra döttrar, Disa, som bor i Malmö? Delad vårdnad! säger Gustav.

Dottern Disa Mandelmann fick rycka in

Disa Mandelmann är 26 år och bor i Limhamn, Malmö. Hon fick rycka in och hjälpa till med valpen Semlans uppfostran – för att blidka mamma Marie.

– Nu har Gustav och Disa skaffat hund tillsammans. Jag sa nej. Det är inte så att jag inte gillar hundar, men i början krävs det oerhört mycket tid för att få en hund som fungerar i vår flock, här på gården, säger Marie i programmet.

Marie släppte dock snabbt på irritationen. I programmet kan man se hur Marie glatt gullar med Semla och bjuder henne på ägg. Hon verkar vara väldigt nöjd med att Gustav och Disa inte lyssnade på henne.

– Nu är Semla här och hon är jättegullig och kommer att bli en del av gården. Och det största jobbet har faktiskt Disa gjort nu, säger Marie.

LÄS MER: SVT-profilernas förvandling – åren efter mystiska avhoppen

LÄS MER: Herman Lindqvist avslöjar sanningen om exfrun – efter splittringen