Mannerström tvingas sätta ner foten – efter Schymans fräcka beteende i TV4

11 okt, 2022, 15:30 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Leif Mannerström fick nog av Gudrun Schymans ord.

Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Sveriges mästerkock pågår just nu för fullt med sin VIP-variant. Efter succésäsongerna där gemene man möts i den populära TV4-sända matlagningstävlingen, beslutade produktionen att utöka programmet.

När originalkonceptet tar slut för säsongen tar numera VIP-tävlingen vid. Där möts i stället svenska kändisar för att visa upp sina kulinariska kunskaper för den hårda juryn.

Leif Mannerström valde tidigare att hoppa av som jurymedlem i Sveriges Mästerkock, men kom sedan tillbaka i VIP-upplagan. Att se vad Sveriges kändisar går för i köket kunde han helt enkelt inte stå emot – och han är inte rädd för att ge dem en å annan knäpp på näsan!

Gudrun Schyman öppnar upp om barndomen i TV4

En av deltagarna i år är Gudrun Schyman, före detta partiledare för Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Under gårdagen gick det tredje avsnittet för säsongen av stapeln, då utmanades kändisdeltagarna att tillaga en rätt som betytt mycket för dem i barndomen. För Gudrun innebär det pannbiff.

– Vad är minnet av pannbiff?, frågar Leif medan Gudrun står i köket.

– På lördagseftermiddagen hade mamma lite mer tid att laga och då gjorde hon det här. Och så fick vi det i stora rummet där det fanns ett bord som vi aldrig använde till annat än det här. Det var ganska trångt och enkelt hemma, men de där lördagseftermiddagarna var ju guld.

Gudruns mammas paradrätt – som även verkade gå hem hos Mannerström!

Konflikten i rutan mellan Schyman och Leif Mannerström

Sedan blir det dags för VIP-deltagarna att presentera sin rätter. Men när det är Gudruns tur uppstår en mindre konflikt mellan henne och Leif.

Annons

– Det ser ju gott ut, när du äter..., säger hon medan Leif smakar på hennes rätt.

Men den kommentaren uppskattades inte!

– Nu är det jag som dömer, inte du, eller hur? Du ska inte påverka mig, får man inte göra. Vi är inte i riksdagen, menar han tillrättavisande.

– Nej nej nej, jag begär inte ordet heller, jag ber om ursäkt, svarar Gudrun.

– Herr talman!, skämtar Mannerström.

Foto: TV4

Annons