Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Måns Möller och sonen vittne till Victorias beteende: ”Pratar fortfarande om henne”

02 dec, 2023, 17:00 
AvPer-Eric Malm

Svensk Damtidning tar ett snack med Måns Möller om hans nya föreställning – och om varför han tycker att kronprinsessan Victoria är ett proffs!

AnnonsHej Måns, hur mår du i dag?

I dag är jag fantastiskt lycklig. Jag sålde ut Skövde i går och i morgon ska jag spela för ett utsålt hus i Trollhättan. Nu har jag mellanlandat på Steffo Thörnqvists herrgård, Knistad. Den här turnén heter “Måns Möller testar skämt” och går ut på att jag för en betalande publik just testar skämt inför föreställning “Mitt perfekta liv”, som har premiär tidigt nästa år. Ganska smart, om jag får säga det själv (skratt).Briljant, faktiskt.

5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Vad handlar “Mitt perfekta liv” om?

Det är något slags fortsättning på föreställningen “Jävla pajas”, som var en personlig skildring av hur det är att vara pappa till en pojke med autism. Det blir en massa skämt, men också lite allvar. Ingen som känner mig lär missa ironin i titeln, för mitt liv är i själva verket ett konstant kaos. Jag är singel, har världens längsta fyrtioårskris, en fet restskatt och jag kör tio Vasalopp på raken för att bevisa min manlighet. Men jag mår egentligen ganska bra, trots allt.

Annons

För den som inte orkar vänta till dess, var kan vi se dig på tv?

Lite överallt. Jag är bland annat med i “Smartare än en femteklassare” just nu och har spelat in “Jorden runt på 80 dagar”, där jag och tre andra kändisar reser jorden runt. Det var en helt sjuk upplevelse att vara i en ny tidzon varje dag. När man väl fattat att man befann sig i Indien så hade man redan åkt vidare till Japan. Men det var väldigt roligt och det kan nog bli ett minnesvärt tv-program.

Av alla dina kraftprov, som led i diverse insamlingar för “Viggo Foundation”, vad har varit tuffast?

Alla har varit krävande på sitt sätt. Men att cykla genom hela Europa, från Uralbergen till Kap Roca i Portugal på 28 dagar, ett världsrekord som står sig än i dag var en utmaning. 643 mil på cykel är jobbigt även för mig. Lägg därtill skogsbränder som tog många människoliv, översvämningar, aggressiva vildhundar, infekterade sår i sittbenen och den lilla detaljen att jag råkade bli påkörd av en lastbil i Ryssland så fattar alla att det inte var någon barnlek.

Måns Möller
Måns Möller är aktuell med ny föreställning.

Hur mår Viggo idag?

Han mår jättebra. Han fyller 18 år nästa år och går på ett motionsidrottsgymnasium för funktionsvarierade i Bollnäs. Det bor på internat och det är tufft, men jag tröstar mig med att Viggo har växt som människa och att hans livskvalitet inte skulle kunna vara bättre. Han sysslar med en massa olika sporter och är nästan alltid på gott humör. Just nu har han som mål att lära sig multiplikationstabellen.

Annons

Skräms du av åldrandet?

Nej, jag välkomnar det. I dag gör jag min grej och struntar i vad folk tycker. Det kommer alltid att finnas de som hackar på dig, både i media och på nätet. Men såna figurer ska man inte bry sig om. Det är skönt att vara äldre och inte så ängslig längre.

Vilket är ditt bästa karriärråd?

Att välja att gå på magkänsla och att våga tacka nej till sådant som du inte vill göra. Var noga med att försöka omge dig med folk som är snälla och som du kan lita på, det kostar mindre energi.

Har du någon verklig yrkeskunskap att falla tillbaka på om komikerkarriären skulle gå i stå?

Jag är faktiskt utbildad ekonom, med tre och ett halvt år på Stockholms universitet. Jag kan titulera mig ekonomie kandidat och flera av studiekamraterna är vänner för livet. Jag är jättetacksam för den tiden och det nätverk som jag skaffade mig. Nu slipper jag dessutom undra hur det skulle varit om jag satsat på studierna i stället och jag har inget bildningskomplex.

Måns Möller
Måns Möller.

Hur håller du dig i form?

Jag är tyvärr periodare i det avseendet. Antingen tränar jag som en idiot för något insamlingsprojekt eller också ligger jag bara på soffan och äter rulltårta.

Annons

Vad ser du fram emot mest av allt just nu?

Att få se min som gå i mål i Vasaloppet nästa år. Vi tränar regelbundet tillsammans och det är de bästa dagarna. Jag hänger faktiskt inte med honom i uppförsbackarna, han är så lätt att han bara drar iväg. Skidåkning är perfekt för personer med hans diagnos eftersom det finns fasta spår att följa.

Har du träffat någon i kungafamiljen?

Kronprinsessan Victoria var med oss på ett löpevent på Hellasgården utanför Stockholm och hon var fantastiskt proffsig. Hon var där för att hon delta, inte för att visa upp sig i ett fint och behjärtansvärt sammanhang. Hon stod och brassade korv och delade ut Festis till ungarna. Viggo talar fortfarande om henne. Victoria är äkta. Jag lyfter på hatten för den damen.

Kronprinsessan Victoria
Måns Möller tycker kronprinsessan Victoria är ”äkta”.

Namn: Måns Möller

Född: 27 januari 1975 i Stockholm

Bor: Lilla Essingen, Stockholm

Familj: Singel, sonen Viggo

Gör: Komiker

Aktuell: Showen “Mitt perfekta liv”, biljetter ute nu

Foto: TT

Annons