Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Måns Zelmerlöw erkänner – problemet med familjen: "Aldrig kul"

13 jun, 2023, 17:30 
Vendela Lönnqvist
Måns Zelmerlöw öppnar upp om rollen som pappa.
Måns Zelmerlöw öppnar upp om rollen som pappa.

Att jonglera ett liv i rampljuset med privatlivet är inte lätt. Nu öppnar Måns upp om sin roll som pappa.

Annons

Måns Zelmerlöw är en starkt lysande stjärna på den svenska kändishimlen.

Med framgångar i bland annat "Idol", "Let's dance", "Melodifestivalen" och till och med "Eurovision song contest" har han gjort sig ett namn i artistkatalogen och visat att han är här för att stanna.

Förutom en karriär som artist har han även agerat programledare i "Sommarkrysset", "Melodifestivalen", "Allsång på Skansen" och senast i "Masked Singer".

Så karriären – den har han minst sagt ingenting att oroa sig för.

Tre missfall

Jobbigare har det varit i privatlivet, har Måns avslöjat.

Han är sedan 2019 gift med den brittiska skådespelare Ciara Janson Zelmerlöw. Ciara har sin son Archie från en tidigare relation och ett år innan deras bröllop kom sonen Albert till världen.

Men tiden efter första sonen tillsammans var tuff.

– Efter Albert gick vi igenom tre missfall. Det tog väldigt hårt på oss och var en tuff ­erfarenhet. Det är svårt för mig som man att sätta mig in i Ciaras roll som inte bara drabbades känslomässigt utan även hormonellt och fysiskt. Vi frågade oss efter missfallen om det verkligen var värt att utsätta oss fler gånger men tänk vilken tur att vi fortsatte. När Ossian kom grät jag, berättar Måns i en intervju med Hemtrevligt.

Ja, för till sist blev det slutet gott allting gott för Måns och Ciara, när deras andra son Ossian föddes sommaren 2022. Sedan dess har Måns kompass alltid varit familjen, men att resa mycket i jobbet har varit påfrestande.

Annons

– Jag har en otroligt stöttande familj. Nu har det varit några månader som inneburit extremt mycket jobb och det är förstås aldrig kul att inte känna sig som en tillräcklig pappa. Men när jag väl kommer hem då är jag hundra procent familjefar. Problemet är att man är så uppe i ett jobb-mood att det tar ett par dar innan man kommer ner i varv, så det är inte helt lätt att ställa om. Det behövs längre perioder för att komma in i de olika liven som jag varvar mellan.

Så är Måns Zelmerlöw som pappa

Men hur är egentligen Måns Zelmerlöw i sin papparoll?

– Jag är den mer strikta av oss. Jag önskar att jag vore mer lekfull än vad jag är. Men jag märker att nu när Albert börjar bli äldre och sportandet blir mer intressant så hittar jag fram till leken på ett annat vis. Då är jag en jättebra pappa och vill spela olika bollsporter hela tiden, erkänner Måns och fortsätter:

– Problemet är bara att han är minst lika tävlingsinriktad som jag och kan bli vansinnig när han inte vinner.

Men frun Ciara beskriver han som mer kärleksfull och omtänksam:

– Hon är väldigt närvarande, otroligt kärleksfull och omtänksam. Och rolig är hon! Hon skulle kunna vara lite hårdare och hon är extremt oorganiserad. Jag är inte heller så strukturerad av mig men i jämförelse med henne så upplevs jag nog som otroligt organiserad, säger han i intervjun med Hemtrevligt.

Annons