Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Måns Zelmerlöw ratar SVT:s julsändning – verkliga anledningen till beslutet

19 nov, 2022, 13:10 
Måns Zelmerlöw och Babben Larsson

Måns berättar att familjen inte kollar på Kalle Anka under julafton " Jag har inte lyckats fånga in vad den svenska julen är"

Annons
Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”Brand logo
Babben Larsson lämnad ensam – avslöjar sin skräckjul: ”Ingen ville…”

Nyhetsmorgon–lördag var händelserikt och fyllt av härliga melodier som påminner om att julen snart är påväg.

Idag står programledaren Jenny Alversjö för att leda oss igenom sändningen. Hon får prata med flera spännande gäster under förmiddagen.

Två av gästerna är Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist som är på plats för att uppträda med utdrag från den kommande julshowen.

Det är TV–premiär för den nya singeln "Let’s Sing it (It’s Christmas Time)" En otrolig julstämning fyller hela studion tack vare artisterna!

När Alversjö frågar om artisternas julfirande framkommer det att julafton firas än mindre hos familjen Zelmerlöw. Det är 25:e december som det smäller på riktigt.

— Vilken dag ser ni mest fram emot? frågar Alversjö.

Annons

— Hos familjen är det juldagen då!

Under morgonen får vi även reda på helt ny fakta om Zelmerlöw – han har inte introducerat traditionsenliga SVT–sändningen för Ciara Zelmerlöw och barnen.

Måns " Har inte lyckats fånga in vad den svenska julen är"

– Jag har inte lyckats fånga in vad den svenska julen är. Det är lite så "Älskling, man sätter sig framför TV:n 14.55 sen sitter man där och tittar på tolv gamla disneysnuttar så där"

Artisten fortsätter:

– Hon har nog inte riktigt förstått det än. Men det kommer, säger Måns och syftar på Kalle Anka på julafton.

I år är det Babben Larsson som är julvärd i SVT. Det är också Babben som kommer hålla svenska folket sällskap mellan och efter disneyinslagen.

Sändningen som vid 15.00, 24 december, år efter år är för många en riktig höjdpunkt.

Firar den 25:e december

Måns berättar att det faller mer naturligt för familjen att fira på juldagen. Något som kanske inte är så märkligt i Måns sits.

Måns Zelmerlöw bor sedan flera år tillbaka i London tillsammans med frun Ciara Zelmerlöw och två söner samt en bonusson. I Storbrittanien är det vanligare att fira jul på juldagen.

Foto: TT

Annons