Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Måns Zelmerlöw vill tillbaka som programledare – orden Pernilla inte vill höra

11 jul, 2023, 13:30 

Måns Zelmerlöw återvänder till Sollidenscenen och Allsång på Skansen.

Annons

Sanna Nielsen tackade för sig efter sju somrar på Sollidenscenen. Ny programledare för Allsång på Skansen blev Pernilla Wahlgren, som efter sina två program hyllats stort för sitt riviga jag på scen.

Pernilla Wahlgrens ärliga ord om att få sitt första barnbarnBrand logo
Pernilla Wahlgrens ärliga ord om att få sitt första barnbarn

Som så många andra programledare före henne, har hon sett till att öppna med Lasse Berghagens klassiska öppningsvinjett ”Stockholm i mitt hjärta” och vaggat in allsångspubliken i en trygg famn.

– Jag blir inte så nervös, jag hetsar inte upp mig eller stressar inte upp mig, jag är ganska cool, går något fel, ja det är sånt som händer, det blir oftast bara lite roligare, vad som helst kan hända i direktsändning vilket jag tycker är kul, säger Pernilla Wahlgren till Svensk Damtidning.

Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen
Pernilla Wahlgren under premiären av Allsång på Skansen 2023.

Måns Zelmerlöw tillbaka

I kväll, tisdagen den 11 juli, gästas Pernilla Wahlgren av ingen mindre än Måns Zelmerlöw. Artisten har en stark koppling till programmet och var programledare för programmet 2011.

Annons

Men den här gången blir det inte som programledare. I stället kommer Måns Zelmerlöw att inta Sollidenscenen tillsammans med sitt nystartade band The Agreement.

– Jag och mitt band har spelat ihop i 15 år. Det är så få förunnat, och vi har alltid känt att det vore kul att göra något som hade allihopa som avsändare, säger han till TT.

Måns Zelmerlöw
Måns Zelmerlöw gör comeback i Allsång på Skansen.

Måns besked inför allsången

Måns Zelmerlöw har flera programledargig i bagaget. Förutom att figurerar i Allsång på Skansen, har han varit programledare för Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.

Den senaste tiden har vi sett honom som en av jurymedlemmarna i TV4-succén Masked Singer, men drömmen om att fortsätta programleda finns kvar.

– Ja, det är bland det roligaste jag har gjort i mitt yrkesliv. Så det är klart att om frågan skulle komma så har jag väldigt svårt att se att jag inte skulle vara sugen.

Om det innebär att Måns vill tillbaka som programledare för Allsång på Skansen är oklart, men orden vittnar ändå om att Pernilla kan ha fått en konkurrent om jobbet i fortsättningen.

Foto: TT

Annons