Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marcus & Martinus stora skräck – kan inte prata med varandra om det

17 feb, 2023, 23:30 
Lars Johansson
Norska tvillingarna Marcus & Martinus har skördat enorma framgångar, såväl i hemlandet som i Sverige och övriga Europa. Men de bär på en stor skräck. Och en sak kan de aldrig prata med varandra om.

Marcus & Martinus är storfavoriter till en finalplats i Melodifestivalen.
Men tvillingduon bär på en stor skräck – och en sak kan de aldrig prata med varandra om.
– Självklart är det jobbigt, har de berättat.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Tvillingbröderna Marcus & Martinus slog igenom stort när de som tioåringar vann den norska motsvarigheten till Lilla Melodifestivalen.

SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!Brand logo
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

Sedan dess har de blivit stora tonårsidoler såväl i hemlandet som Sverige, Danmark och Finland. Det tog dem 14 minuter och 25 sekunder att sälja på Avicii arena. Och när de framträdde på Liseberg i Göteborg tvingades nöjesparken stänga portarna på grund av trycket från fansen.

Med andra ord, det går bra nu för de blivande 21-åringarna. Enligt norska VG är Marcus & Martinus tre bolag idag värda 33 miljoner kronor.

Bättre ska det dessutom bli enligt våra schlagerexperter.

Marcus & Martinus är storfavoriter till att med sin fjordrave "Air" gå direkt till finalen i årets Melodifestivalen.

Annons

– Vi är så stolta att få vara med i Sveriges största musiktävling. Vi vill verkligen satsa på Sverige framöver, har tvillingarna berättat för SR.

Alla har vi varit små. Marcus & Martinus från när det begav sig. Idag ska de fylla 21.

Marcus & Martinus stora rädsla

Steget från barnstjärna till vuxen artist kan ibland vara mer än problematiskt. Och det är någonting Marcus & Martinus äger en hel del tankar åt. Hur görs det på bästa sätt?

– Vi tänker inte göra samma misstag som exempel Justin Bieber och Miley Cyrus som också slog igenom som väldigt unga. De har gjort en del lite dumma saker bara för att få uppmärksamhet. Vi vill fortsätta att vara oss själva och jobba hårt, har de sagt till SR.

Rädslan för att återupprepa superstjärnornas misstag finns där.

Men de kommer från en trygg familj i lilla Trofors och med på turnéerna är alltid pappa. Han hjälper Marcus & Martinus att hantera kändisskapet.

Annons

– Självklart är det jobbigt också, han är ju vår pappa, men det är självklart för det bästa när vi är ute och jobbar. Vi kan hålla på och jobba mycket varenda dag när vi är ute och reser, och vi är väldigt dåliga själva på att säga från när vi är slitna. Då är det fint att han är där och kan säga att vi behöver en paus, eller att han kommer med mat. Det är han som känner oss bäst i världen, har Marcus sagt till Aftonbladet.

Trots att Marcus & Martinus är tajta är det en sak de aldrig kan pratat med varandra om. Tjejer.

Marcus & Martinus kan inte prata med varandra om det

Trots att tvillingbröderna är enormt tajta är det en sak de aldrig klarar av att prata med varandra om.

– Jag och Marcus pratar faktiskt aldrig om tjejer. Vi har aldrig haft det så att vi sitter ner och pratar om tjejer. Jag vet inte varför, har Martinus sagt till Aftonbladet.

– Vi kan prata om det med vänner och så, men aldrig med Marcus.

Varför då, skulle det bli obekvämt?

– Ja. Jag vet inte. Jag är den personen i världen som känner honom bäst och han känner mig bäst, men vi pratar ändå inte om det, fortsatte Martinus till Aftonbladet.

Marcus:

– Det kanske är samma sak som när man pratar med mamma och pappa, att det inte är något man vill säga till dem heller.

Är det det enda ni inter pratar om?

– Ja.

Annons