Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Marcus Noterius tvingas avbryta – dramatiska bilderna i TV4

08 mar, 2024, 14:00 
Marcus Noterius får stora problem när han utmanar storslalom-åkaren Sara Hector.
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Marcus Noterius behöver ingen närmare beskrivning. I flera år har han varit en flygande reporter i Nyhetsmorgon, testat den ena galna grejen efter den andra och utmanat sig själv på ett sätt som fått tittarna att både applådera hans mod och uttrycka beröm.

I torsdagens direktsändning var han ute på nya äventyr. Den här gången befann han sig i skidbackarna med storslalom-åkaren Sara Hector och fick testa på hur det är att åka ett race med en av Sveriges bästa skidstjärnor.

Annons

Men innan racet gick av stapeln krävdes uppvärmning, med bland annat armhävning i snön och spurt i backe. Där hade Marcus vissa svårigheter, vilket främst berodde på att han hade en väldigt tajt dräkt på sig som gjorde det svårt att andas.

Marcus Noterius
Marcus Noterius ondgör sig över den trånga dräkten och berättar att han upplever en klaustrofobisk känsla.TV4

Marcus panik i sändning

Samtidigt som Marcus försöker sätta ord på den trånga dräkten, spelas bilder upp i direktsändningen från när han försöker sätta på sig den – och det är inte annat utan viss dramatik.

– Alltså jag får klaustrofobi. Den är sjukt tajt. Jag kan förklara: den sitter åt väldigt mycket. Nej, jag får nog lugna mig lite, säger en flämtande Marcus Noterius i programmet.

Annons

”Vi fick avbryta”

Sara Hector försöker med alla medel peppa Marcus Noterius, samtidigt som TV4 bestämmer sig för att avbryta sändningen för att gå till reklam. När Nyhetsmorgon återvänder avslöjar Marcus att han fått avbryta uppvärmningen.

– Men du, vi måste ändå börja med att berätta att vi fick avbryta uppvärmningen. Den här dräkten, som jag snart ska ta av mig, är oerhört tajt, eller hur Sara?

– Du har nog fått en storlek lite för liten, svarar Sara.

Annons
Marcus Noterius
Marcus Noterius har vissa svårigheter med att få på sig den trånga dräkten. Senare i programmet kommer det fram att han har svårt att andas.TV4

Sara Hectors ord

Frågan är om inte dräkten ändå är helt okej. När Marcus äntligen tar sats för att ta sig nedför slalombacken, gör han det väldigt elegant och hans sätt att hantera skidorna får självaste Sara Hector att bli imponerad.

– Alltså jag är imponerad. Bra! säger en stolt Sara Hector.

– Det var väldigt kul, konstatera Marcus.

Sara Hector
Sara Hector är imponerad över Marcus skidkunskaper och öser beröm efter slalomåkningen.TV4

Foto: TV4

Annons