Marcus Oscarsson och Carina Bergfeldt totalsågas – av branschkollegan

27 nov, 2021, 21:11 
Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson är med i grupp 1.

Den före detta journalisten var inte imponerad över parets insats i På spåret.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 47?
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 47?

Förr om åren var det kanske en lite nördig historia att ställa upp i På spåret, frågesporten i SVT där deltagarna ska gissa vart tåget är på väg med hjälp av ledtrådar som blir enklare i takt med att poängen blir lägre, och så följdfrågor på det.

Numera är det snarare en prestigeuppgift och massvis med tittare sitter bänkade för att hänga med och svara på frågan: vart är vi på väg?

Årets säsong startade under fredagen och det var två riktiga dunderpar som tävlade i första klass och dressinen, det var nämligen journalisterna Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson mot artisten Jason Diakité och kändiskocken Marcus Samuelsson.

Favoriterna Marcus Oscarsson och Carina Bergfeldt föll tungt

Många hade tippat Marcus och Carina i den här omgången men de fick det svårt redan från start.

Trots att de gissar rätt på Seoul och får 8 poäng på en av resorna lyckas de bara samla ihop 18 poäng under hela programmets gång, vilket enligt På spåret-kännare är ett anmärkningsvärt svagt resultat för ett lag som ändå var favoriter inför tävlingen.

Annons

På sociala medier får Carina Berg och Marcus Oscarsson kritik.

”Känner att jag måste justera mitt bett att Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson ska vinna hela På Spåret.” skriver en användare på Twitter.

”Började morgonen med att se gårdagens På spåret. Jag är helt häpen över den genomusla allmänbildning som uppvisades av Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson. Riktigt pinsamt.” skrev en annan.

En tungviktare som stämde in i kritikerkören, eller till och med ledde den, var journalisten och korrespondenten K-G Bergström.

Annons