Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Uppgifter: Marcus Oscarssons framtid på TV4 osäker – efter chockbeskedet

23 aug, 2023, 07:21 
Marcus Oscarsson
Marcus Oscarsson slutar som inrikespolitisk kommentator på TV4, rapporterar Dagens Media.
Annons

Marcus Oscarsson fick sitt mediala genombrott som politisk expertkommentator i TV4. Han har under de senaste åren blivit en av kanalens mest välkända ansikten, och 2021 tävlade han i På spåret i SVT tillsammans med programledaren Carina Bergfeldt.

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Marcus Oscarsson slutar – TV4:s besked

Han dyker ofta upp i Nyhetsmorgon för att diskutera det senaste inom politiksvängen. Men nu väljer kanalen en annan riktning.

Enligt Dagens Medias uppgifter skulle Marcus Oscarsson sluta som inrikespolitisk kommentator, med hänvisning till det sparpaket som innebär att TV4:s livedesk läggs ner, men uppgifterna dementeras nu av TV4:s kommunikationschef Charlie Forsberg.

I en kommentar till TT skriver han att Marcus Oscarssons roll är intakt och att han kommer att fortsätta.

Annons

”Marcus är och fortsätter precis som de senaste tolv åren vara politisk kommentator och kommentera all politik. Han kommer synas lika mycket i TV4 som tidigare, inte minst nu i samband med att det blir fokus på det amerikanska valet i både ‘Efter fem’ och ‘Nyhetsmorgon’“

"En väldig polarisering"

Marcus har varit en väldigt kontroversiell figur på TV4. Karin Olsson, Expressens ansvariga utgivare, har avslöjat i sin podcast Lägg ut att den färgstarke mannen orsakat en spricka.

– Det finns en väldig polarisering på TV4 angående deras politiska kommentator Marcus Oscarsson som medverkar i Nyhetsmorgon. Det finns en spricka mellan Nyhetsmorgon-gänget och Nyhets-gänget, säger Karin i podcasten.

– Man tycker att sajten som Marcus Oscarsson driver trafik till, hans privata sajt, som är fylld med märkliga rewrites och pseudonyhetssajt som han tjänar pengar på skadar trovärdigheten. Där finns en spricka. Det har till och med varit uppe på vd-nivå.

Annons