Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marcus Oscarssons ilska efter upptäckten – går till attack: "Tragiskt – sjuka personer"

28 apr, 2023, 09:00 

Marcus Oscarsson rasar efter kungens besök i Uppsala.

Annons

Marcus Oscarsson är en uttalad kungavän. Därför tog han det väldigt hårt när han gjorde en upptäckt under fredagens nyhetskoll.

I Uppsala rasar man just nu över att ett träd som kungen planterade under sitt länsbesök i just Uppsala blivit kapat av okända vandaler.

Trädet var beläget i Slottsbacken, dit kungen och drottning Silvia styrde kosan torsdag eftermiddag. I morse låg trädet i två delar.

Maffigt mottagande när kungaparet reser till Uppsala!Brand logo
Maffigt mottagande när kungaparet reser till Uppsala!

Marcus Oscarssons ilska efter bilderna

Marcus har kommenterat bilderna via sin hemsida.

Kungen
Kungen planterar samma träd som senare skulle bli kapat.

– Det handlar inte om någon standardmässig kapning. Trädet tycks istället ha brutits sönder och den söndersplittrade stammen står omkring tre decimeter upp från marken omgiven av flisor. Resten av trädet ligger nedslaget på marken halvvägs ut från jordplanteringen på gräsmattan, skriver Marcus.

Annons

Han hymlar inte med att han är arg, den gode Marcus.

– Det finns i nuläget ingen information om något kvarlämnat meddelade eller dylikt som klargör vilka sjuka personer det är som har varit i farten, skriver Marcus.

P4 Uppland har pratat med flera Uppsalabor som känner lika starkt som Marcus kring det nedriga dådet.

– Det är verkligen jättetråkigt att se, jag tror inte kungen har lust att komma hit igen och plantera ett nytt, säger Joakim Folkeson till radiokanalen.

Hovet har blivit officiellt informerade om vandaliseringen.

– Det var mycket tråkigt att höra. Trädplantering har ett starkt symbolvärde och ger framtidshopp, säger Margareta Thorgren, informationschef, till UNT.

Marcus Oscarssons koppling till kronprinsessan Victoria

Marcus Oscarsson fick sitt mediala genombrott som politisk expertkommentator i TV4. Han har under de senaste åren blivit en av kanalens mest välkända ansikten, och 2021 tävlade han i På spåret i SVT tillsammans med programledaren Carina Bergfeldt.

Han har också en tydlig kunglig koppling. Innan Marcus var en känd tv-profil, närmare bestämt åren 2006 och 2007, studerade han tillsammans med kronprinsessan Victoria på Utrikesdepartementets diplomatprogram.

Utbildningen, som pågår i två terminer, förbereder blivande svenska diplomater för ett arbete i UD:s tjänst, både i Stockholm och i utlandet. Av de 20 eleverna som in på programmet var Victoria och Marcus två av dem.

Annons