Marcus Samuelssons besked med modellfrun – orden avslöjar

11 jan, 2023, 07:00 

Click to add subtitle

Annons
Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”
Kristian Luuk om framtiden i ”På spåret”

När stjärnkocken Marcus Samuelsson dök upp vid sidan av Jason ”Timbuktu” Diakité i På spåret förra säsongen var det många som var nyfiken på allt från 52-åringens karriär till privatliv.

Känd för arbetet med den ikoniska svenska krogen Aquavit i New York är han en gigant inom matlagningsvärlden. Han var den yngsta kock som lyckades uppnå tre stjärnor i sin recension i The New York Times någonsin och har serverat allt från kungligheter till presidenter. Han är god vän med Chris och Madeleine från tiden de båda bodde i New York och var en ärad gäst på deras bröllop.

Recept.se Nyhetsbrev

Han har alltid med sig en del av sitt svenska arv, men även sitt etiopiska. Han adopterades av en svensk familj i Göteborg när han var tre år gammal tillsammans med sin syster och tar varje chans han får att hylla både Sveriges och Etiopiens kultur.

Annons

På Instagram har han över 600 tusen följare och visar gärna upp alla delar av sitt liv, allt från medverkan i tv-program, arbete med sina kokböcker och restauranger och familjelivet.

Marcus Samuelssons etiopiska bröllop

Han är gift med modellen Maya Haile, även hon har etiopisk bakgrund, och de har sonen Zion ihop. När de gifte sig för 14 år sedan var det hemma i Etiopien, i landets vackra traditionella bröllopsklädsel.

På Twitter hyllade Marcus nyligen sin fru på deras 14-årsjubileum som gifta.

”Grattis på 14:e bröllopsdagen till min partner i Liver, Maya Haile. Det finns inte någon annan jag hellre skulle vara på den här resan med.” skrev han i ett känslosamt inlägg.

För de båda så är deras gemensamma etiopiska arv väldigt viktigt och när det firades nyår i hemlandet passade Marcus på att göra det han gör bäst, dela med sig av sin matlagning. På Twitter delar han en personlig favorit från Samuelsson/Haile-hushållet, hemmagjord Injera! En kul inblick i att även en stjärnkock har en vardagsmatsedel.

Annons