Maria Forsblom avslöjar – dramat bakom kulisserna i Secret Song

14 jan, 2022, 06:01 

Maria Forsblom leder TV4:s nya underhållningssatsning Secret Song. Det har varit en helt ny upplevelse för Nyhetsmorgonprofilen, med mycket starka känslor både på och bakom scen.

Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Vi är vana att se Maria Forsblom, 35, i Nyhetsmorgon där hon är en älskad och rutinerad programledare och reporter, men snart tar hon klivet in i nöjesvärlden på allvar. Söndagen den 23 januari är det säsongsstart för TV4:s nya satsning Secret Song och det är Maria som leder tittarna genom programmet.

– Det är ju fantastiskt kul med Nyhetsmorgon där man får den där mixen av att intervjua allt från kändisar till politiker och makthavare, men det har alltid varit min dröm att få göra både och, säger Maria i en intervju.

Kändisar visar en ny sida

Secret Song är ett koncept som startade i Frankrike och nu kommer till Sverige för första gången. Det går ut på att ett antal kändisar per program får en låt tillägnad sig av en känd artist, med en twist. Det är nämligen kändisens anhöriga som valt ut både låt och artist och de är dessutom med och framför låten på scen. Maria utlovar starka känslor.

– Det här är kändisar som vi är rätt vana att se i olika sammanhang men det är ovanligt att se dem med sina anhöriga, vilket plockar fram helt nya sidor hos vissa av dem. Vi är kanske inte vana vid att se Måns Möller eller Per Andersson visa känslor, de är ju komiker i vanliga fall, säger Maria.

Annons

– När Titti Schultz får se sin pappa, som hon har förbjudit från att dö sedan hennes mamma gick bort relativt nyligen, tappar hon allt, hon hulkgråter och kan knappt hålla sig samman. Det var otroligt starkt, jag blir blödig bara jag tänker på vissa situationer som uppstod under inspelningens gång, fortsätter hon.

Maria är en rutinerad medlem av Nyhetsmorgon-gänget.

Maria Forsblom: ”Det var den största oron”

Det var en utmaning att få till inspelningen men produktionen hade flyt. De spelade in under kanske den lugnaste perioden med covid-19-smittan och restriktioner. Trots att det var fyra kändisar, fyra artister och flera anhöriga per kändis som deltog i varje avsnitt hade de inte en enda avbokning.

– Det var den största oron. På plats fanns ju corona i bakhuvudet så det är otroligt skönt att det gick bra.

Annons

Om hon själv hade fått vara med i programmet då? Då tror hon att det skulle vara Therese, hennes nära vän från fotbollstiden som väljer låt.

– Det har varit mycket fotboll och turneringar och därigenom att man fått nära vänner, så kanske När vi gräver guld i USA och ska man koppla den till någon barndomsidol så skulle de ju vara fantastiskt om Carola framför den, säger Maria efter en stunds eftertanke.

Att leda ett nöjesprogram har varit något av en dröm för Maria, som hoppas på en till säsong av programmet när den första har sänts.

– Det här gav ju verkligen blodad tand, så jag hoppas det blir en fortsättning. Skulle man drömma helt fritt skulle det ju vara att stå på två ben, ett ben i nyhetsverksamheten och ett i underhållningsdelen. Jag tycker det är jättekul att man inte behöver placeras i ett fack.

Annons