Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Maria Forsbloms kändismamma – därför känner du igen henne

25 nov, 2023, 19:00 

Känner du igen Maria Forsbloms mamma? Det här är varför!

Annons

Maria Forsblom är en omtyckt programledare i Nyhetsmorgon, som började sin karriär i programmet som reporter. Idag är hon en av kanalens mest populära ansikten, som dessutom är aktuell med ett sprillans nytt program på TV4!

Men det inte många vet är att Maria inte är den enda i sin familj som är van vid rampljuset. Hennes doldismamma är nämligen också ett bekant ansikte för många!

6 saker du inte visste om Maria ForsblomBrand logo
6 saker du inte visste om Maria Forsblom

Maria Forsbloms kändismamma – därför har du sett henne

Marias mamma är nämligen Kristina "Sippan" Forsblom, 66. Under sin karriär har Kristina jobbat mycket nära några av våra största idrottsstjärnor. Anledningen? Hon är legitimerad sjukgymnast, och har valt att inrikta sig på idrottsmedicin.

Annons

Det arbetet har gjort att även Kristina fått sin beskärda del av rampljuset. Söker man på hennes namn i TT:s bildarkiv får man flera träffar där hon befinner sig ute på planen. Inte minst med det svenska damlandslaget i fotboll, eftersom hon har ett samarbete med Svenska Fotbollförbundet – så om du följt deras matcher har du säkerligen sett henne flimra förbi.

Förutom fotbollen har Kristina också jobbat med elitgolfare.

"Kombinationen idrott, skador och rehab har under många år varit ett stort intresse för Kristina och hon har i sitt arbete haft stort fokus på rygg och omkringliggande leder", kan man läsa på idrottsanläggningen Bosöns hemsida.

Kosovare Asllani och Kristina Forsblom på fotbollsplan
Kristina stöttar landslagsstjärnan Kosovare Asllani.
Annons

Maria Forsblom om relationen till sin mamma Kristina

Maria Forsblom står sin mamma mycket nära. På hennes födelsedag lägger hon gärna upp ett hyllningsinlägg på Instagram, och det är oerhört varma beskrivningar av hennes mor som följarna får ta del av.

– Vi skrattar och gråter tillsammans.Vi promenerar och åker skidor tillsammans.Vi vardagshänger och reser tillsammans.Du fixar, löser, leker med barnbarn, planerar och stöttar, skrev Maria i fjol.

Maria Forsbloms mamma

Det är tydligt att mor och dotter har ett starkt band. Maria bor i samma kvarter som sin mamma och pappa, bara några meter bort.

– Mamma och pappa är några av mina största förebilder och vänner i livet. Har jag en ledig dag kan jag gå över och fika hos dem. Barnen får en nära relation till sin mormor och morfar. Så fort det händer något har de möjlighet att hjälpa till och vara barnvakt, har Maria sagt till Leva och Bo.

Foto: TT/Instagram

Annons