Maria Lundqvist tvingas till operation

Maria Lundqvist tvingas till operation

Hon är en av Sveriges hårdast arbetande skådespelare och nu tvingas Maria Lundqvist till operation.
Så långa och korta är svenska kändisarna!
Slå på ljud

Maria Lundqvist är aktuell i nya säsongen av Colin Nutleys Bröllop, begravning och dop, där hon återvänder till sin roll som Michelle från säsong ett. Men ingenting är som det brukar, och på grund av coronapandemin blir det ingen premiärkänsla för skådespelarna i serien.

– Nej, det blir ju ingeting tillställning eller så, det är sorgligt faktiskt, säger Maria.

Istället passar hon på att ta det här tillfället till att återhämta sig. Hon har klarat sig från corona, men behöver operera sig för en cysta på stämbanden. Vi gör intervjun dagen före operationen, för sedan blir det total tystnad i minst en vecka för Maria.

– Jag har fått en liten cysta på stämbanden så jag låter lite knasigt. Jag har slitit ganska hårt med föreställningar som jag har drivit själv, och det är ett sår som inte läkt rätt, säger Maria.

Maria Lundqvist spelar Michelle i serien Bröllop, begravning och dop, som går på Cmore och TV4 i höst.

Det var när hon för tre år sedan gjorde enmansshowen Shirley Valentine som rösten fick ta extra mycket stryk.

– Där pratade jag oavbrutet i tre timmar. Det var repetitioner i fem sex veckor och sedan premiär och dubbla föreställningar. Jag var fysiskt helt slut i rösten, jag vet att jag hostade blod, säger Maria.

Maria Lundqvist slet ut rösten under sin enmansshow Shirley Valentine, men nu är teatrarna stängda.

Skriver på långfilmsmanus

Tiden under corona har varit tuff för underhållningsbranschen och Maria som i vanliga fall arbetar mycket på teaterscenen har slagit blivit tufft. Dt tog ett par månader innan den första smällen klingade av och hon kunde börja ge sig in i nya projekt som inte kräver fysisk närvaro på samma sätt som att stå på scen.

– Det har varit en dröm i flera år att få närma sig regin och att skriva. Jag har ju skrivit för mig själv i alla år när jag gjort föreställningar. Men nu skriver jag på en serie som är för andra och ett långfilmsmanus som också är för andra och som min dröm är att få regissera. Men nu ger det mig ju tid att verkligen gå in i det, för nu finns det tid, säger Maria-

Foto: TT