Maria Montazami: "Jag är väldigt avundsjuk"

Maria Montazami: "Jag är väldigt avundsjuk"
NU GRATIS

Att hålla sin make Kamran nöjd är Maria Montazamis recept för att slippa tjafs och bara få njuta av varandra. Efter att alla barnen flyttat hemifrån bor de nu 
ensamma i lyxvillan utanför Los Angeles, där det festas en hel del nuförtiden.

Svensk Damtidning mötte Maria Montazami inför den tolfte säsongen av tv3:s succéprogram, Svenska Hollywoodfruar. Maria Montazami är den hollywoodfru som medverkat i alla säsonger. Förra säsongen under 2018 var Anna Anka tillbaka, en Hollywoodfru som Maria kom bra överens med.

– Jag tycker att hon är snäll men visst är hon lite kaxig. Det kan vara en image och jag är så glad att jag själv inte var valt den imagen. Det skulle vara så jobbigt att behöva spela att vara elak och taskig.

Är du snällare i rutan än privat?

– Jag tror jag är ganska rak. En sida som ni inte riktigt ser av mig är att jag tycker det är kul att skratta och ha roligt. Annars är jag nog mig ganska lik. Jag kanske säger lite mer knasiga saker när jag är hemma men personligen är jag som jag är.

Maria Montazami.

Maria Montazami.

Nog för att alla hollywoodfruar gillar sina glamourösa vardagar men Maria är kanske den som blivit mest känd för att sätta guldkant på tillvaron på olika sätt.– Har man till exempel partaj är det viktigt att man är en bra värdinna. Att man får folk att känna sig välkomna. Man klär upp sig. Det behöver inte bli så väldigt lyxigt eller dyrt utan just att man visar lite medkänsla mot andra människor. Att göra det lilla extra betyder så otroligt mycket. Det kommer oftast från hjärtat.plus_iconExklusiva bilder! Överraskningsfest för Marianne Bernadotte – vi var därLäs mer

Sin gästvänlighet tror hon kan vara en rent egoistisk handling.

– Jag har köpt så otroligt mycket prydnadssaker så jag vill använda dem. Så fort någon kommer är det fram med champagnehinken och mina nya glas. Allt ska fram, allt ska visas. Ofta blir jag otroligt glad om någon säger att den är avundsjuk på mina saker, jag är själv väldigt avundsjuk av mig.

När nu alla barnen är utflugna bor Maria och maken Kamran själva i den lyxiga villan i Orange County utanför Los Angeles.

Maria skrattar åt att kartan hemma på sätt och vis har ritats om.

– Nu är det bara jag och Kamran och det är väldigt konstigt men jäkligt kul. Vi kan göra precis vad vi vill. Nu behöver vi inte laga mat och det är fantastiskt. Vi kan köpa hem någonting eller gå ut och äta. Trots det kör vi ändå regelbundet med våra date nights och vi har börjat ha ganska många partaj hemma. Det är nästan som om det blir ombytta roller. Du vet när föräldrarna är borta har barnen fester och nu är det tvärtom, haha. Men vi bjuder alltid barnen såklart.

Maria Montazami med döttrarna Sara och Hanna.

Maria Montazami med döttrarna Sara och Hanna.

Maria Montazami med Kamran.

Maria Montazami med Kamran.

Att få egen tid verkar ha gjort gott för makarna, som enligt Maria knappt bråkar alls längre.

– Jag och Kamran har inte bråkat sedan i september förra året. Vi har varit vänner i ett år och vem kan säga det om sin man? Män är väldigt lätta. Det är bara att hålla med så kan man tycka som man själv vill vid sidan av. Ge honom mat, ge honom en kram, säg vad duktig han är. Om han tycker B och jag tycker A så säger jag att han har rätt… Kom igen, vad spelar det för roll!

Maria Montazami är med även i årets säsong av Svenska Hollywoodfruar som går att se på tv3.

Av Anna Hegestrand

Foto TT