Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marie Göranzons oväntade kommentar hos Bianca: ”Vill döda”

13 okt, 2023, 10:30 
Louise Wibergh Lenti
Marie Göranzon, Bianca Ingrosso
En oväntad vänskap föds mellan Göranzon och Ingrosso och vi fick se en ny sida av den stora skådespelerskan.
Annons
Marie Göranzon om kritiken: ”Jättejobbigt”Brand logo
Marie Göranzon om kritiken: ”Jättejobbigt”

I 56 år har skådespelerskan Marie Göranzon, 80, trollbundit publiken från Dramatens gyllene scenrum och hon har varit med i ett 70-tal filmer och tv-serier. De som inte är bevandrade i teatersalongerna känner nog bland annat igen henne från filmserien Beck där hon spelade polischefen Margareta Oberg.

En bonjänta på Östermalm

Marie Göranzon har med sitt prestigefyllda cv en aura kring sig. Hon är vältalig och utstrålar ett moget lugn. När hon kommer till Bianca Ingrossos talkshow är det första gången de träffas och Bianca erkänner lite nervöst att hon har en djup respekt för Marie.

Bianca nämner att det känns som att Marie har ett bra självförtroende.

– Vem säger det? frågar Göranzon lite förvånat.

Annons

Hon fortsätter:

– Jag har nog självförtroende när jag går ut på scenen men jag har ingen särskilt bra självkänsla. Det har jag aldrig haft. Jag blir rädd för människor som är väldigt ”upper class” – de skrämmer mig väldigt mycket.

Bianca ser lite fundersam ut och påpekar att Marie känns lite ”upper class”.

– Jojo jag vet det men jag är ju inte det. Jag vet att det kanske verkar så men så är det inte, skrattar Göranzon som refererar till sig själv som ”Bonjäntan från Linköping”.

Marie Göranzon, Dramaten
Fina Marie Göranzon utanför entrén till guldiga Dramaten på Östermalm.

Marie Göranzon och kritiken

Under intervjuns gång är det en härlig stämning mellan Göranzon och Ingrosso. Marie berömmer Bianca för hennes programledarskap och erkänner att de med stor sannolikhet hade tagit några varv på stan ihop om de varit unga samtidigt.

Annons

Samtalet går tillbaka till Göranzons självkänsla och Bianca nämner att hon hört att hon är känslig för att ta emot kritik.

– Nej men jag tycker att all kritik är känslig. ”Konstruktiv kritik” säger någon – vad fan är det för någonting? Jag menar all kritik är jobbigt och svårt men man måste ju lära sig att ta emot det. Det är väldigt viktigt att man kan det men jag kan inte säga att jag tycker om det. Det är jättejobbigt tycker jag, säger Göranzon.

När Bianca frågar vad som händer i Marie när hon får kritik kommer svaret snabbt:

– Ja först så vill jag ju döda den där personen. Fast jag ler ju och så där och säger ”jo absolut, jag förstår precis vad du menar” men så tänker man ”det gör jag inte alls”, säger Marie.

Hon fortsätter:

- Men sen går man ju hem och tänker till. Och så tänker man att det kanske inte var så dumt det där som Barbro sa, jag ska tänka på det nästa gång. Fast jag hatar henne men jag ska tänka på det, säger Göranzon och skrattar med hela publiken.

Foto: TT

Annons