Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marie Nilsson Lind död – blev 62 år gammal

05 jan, 2024, 10:26 
Marie Nilsson Lind är död. Det skriver tidningen Hela Gotland.
Annons

Ainbusk-sångerskan Marie Nilsson Lind är död. Det bekräftar systern Hanna Hermansson för tidningen Hela Gotland.

Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023Brand logo
Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023

”Marie Nilsson Lind (611213– 240104), vår Kicka, har på torsdagen lämnat oss och anslutit till orkestern i himlen och sin älskade Mangen. Vi ber om er respekt och hänsyn att låta oss sörja ifred /Syskonen Hanna och Janne med familjer, skriver familjen i en hälsning till Hela Gotland.

Marie Nilsson Lind startade gruppen Ainbusk 1983 tillsammans med barndomsvännerna Annelie Roswall, Bittis Jakobsson och systern Josefin Nilsson. Gruppen låg bland annat bakom stora hits som ”Älska mig” och ”Lassie".

Marie Nilsson Lind genomförde nyligen en comebackturné med AinbuskX3 – en turné som sålde slut på flera kyrkor i Sverige.

Annons

Maken Magnus dog förra veckan

För bara någon vecka sedan, den 28 december, förlorade Marie Nilsson Lind sin älskade make Magnus efter en tids sjukdom.

– Jag är förtvivlad. Mangen var min drömprins, mitt hjärtas kung, mitt norr, mitt söder, mitt öst och mitt väst, sa Marie Nilsson Lind till Hela Gotland då.

Blev folkkär med systern Josefin

De senaste åren har Marie Nilsson Lind pratat mycket om saknaden efter sin syster Josefin Nilsson. Bland annat medverkade hon i SVT-dokumentären ”Älska mig för den jag är”, som handlar om Josefins liv.

När Marie medverkade i Så mycket bättre pratade hon även öppet om saknaden efter sin syster.

– Hon var kraft och kärlek och otroligt rolig. Hon skrattade högt som en fiskmås, säger Marie leende.

– Hon lärde mig hur man skulle leva på ett vis, men också naturligtvis så var hon ganska skör och sårbar mitt i allt det där.

Marie Nilsson Lind blev 62 år gammal.

Foto: TT

Annons