Marie Serneholts tvillingar får kungliga namn

Marie Serneholts tvillingar får kungliga namn
När Marie Serneholt var ung ville hon att hennes son skulle heta Rasmus. I september fick hon två pojkar på en gång och hennes tvillingsöner har idag hunnit blir sex veckor. Nu avslöjar hon vad hon och sambon Fredric Palmqvist vill att deras små prinsar ska heta. Och det är inga andra namn än riktiga prinsnamn ur det svenska kungahuset.
Annons

Det är bara sex veckor sedan som programledaren och artisten Marie Serneholt fick tvillingar med sin kärlek Fredric Palmqvist. Paret träffades via en gemensam vän i Frankrike förra sommaren och även om graviditeten inte var planerad var den inte oväntad, uppger Marie.

Annons
Fredric Palmqvist och Marie Serneholt fick tvillingar för sex veckor sedan.
Fredric Palmqvist och Marie Serneholt fick tvillingar för sex veckor sedan.

Total chock med tvillingar

Det var i våras som paret avslöjade att Marie väntade barn. Och inte bara ett utan två. Antalet var däremot totalt oväntat. I tidningen Mama beskrev hon det första ultraljudet som en ren chock:

“När jag ligger där på britsen med magen insmetad så tittar barnmorskan på skärmen och säger: ‘Är det här ert första ultraljud?’. ‘Ja’ svarar jag och så fortsätter hon: ‘Ser ni vad jag ser?’. Och min kille bara ‘Är det två?’, varpå hon svarar ‘Jajamen!’. Jag var ju egentligen i chock bara över att vara där och göra ett ultraljud, så det var tur att min sambo var så pass beredd att han i alla fall kunde ta in allt de sa.”

Marie Serneholt.

I september blev Marie alltså mamma till två små pojkar och lägger nu upp den ena söta bebisbilden efter den andra på sitt instagramkonto. Dessutom har Marie och Fredric bestämt namnen på sina små prinsar. Och det är klart att det blir kunglig glans på dem små, faktiskt två riktiga prinsnamn. Lagom till att de blev sex veckor gamla, i lördags, gick Marie ut på Instagram och skrev så här:

”Säg hej till Philip och Nicholas”

Namnen har en internationell gångbarhet med sina engelska stavningar. Men framför allt är det namn som även bärs av två prinsar i det svenska kungahuset – prins Carl Philip själv och prinsessan Madeleines son Nicolas.

Marie Serneholts ene son är namne med prins Carl Philip, och hennes andre son är namne med prins Nicolas (även om bebisen ifråga stavar Nicholas med h)
Marie Serneholts ena son är namne med prins Carl Philip, och hennes andre son är namne med prins Nicolas (även om bebisen ifråga stavar Nicholas med h)

Prins Nicolas.

Det är inte ovanligt att kungabarn har effekt på folks val av namn till sina telningar. Marie Serneholt uppgav i sin ungdom att hon ville att hennes son skulle heta Rasmus. Nu blev det långt därifrån och valet föll alltså på Nicholas och Philip.

Idag finns det ganska många män, 11 497, som heter Philip i Sverige och medelåldern ligger på 21 år.

Nicholas är betydligt ovanligare, bara 1 573 män (och en kvinna) har idag Nicholas som tilltalsnamn i Sverige och medelåldern på namnbärarna är 25 år.

Oscar det mest populära namnet varje år

Alice och William var annars de vanligaste namnen på nyfödda under 2017. Men sedan 1998 har just prins Oscars namn varit väldigt populärt. Oscar är det enda namn som varit bland de tio vanligaste pojknamnen varje år, och endast tre gånger har namnet hamnat utanför topp tre.

Mitt namn är ändå mest populärt, tänker prins Oscar.
Mitt namn är ändå mest populärt, tänker prins Oscar.

Källa: SCB

Foto: TT, IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Marie Serneholts tvillingar får kungliga namn”

 1. konsttanten skriver: 30 oktober, 2018

  Det är mjuka fina namn, vi är ju EU-medborgare i dag.
  Nu tycker jag att Erik, Oskar, Fredrik, Henrik, Karl, Daniel, Robert och Tomas är namn som håller nu och i framtiden.


 2. ancibetgfeldt i skriver: 30 oktober, 2018

  Jättefina namn på två söta små killar!
  ❤❤


 3. Jacquetta skriver: 30 oktober, 2018

  Också jag tycker det är jättefina namn på två söta små pojkar! Marie och hennes man har gjort utmärkta namnval! Skillnaden mellan Nicolas som Madeleine valde och Nicholas som Marie valde är att Nicolas är den franska orginalformen medan Nicholas är den engelska orginalformen. Men tvillingarna skall väl ha flera förnamn än tilltalsnamnen Philip och Nicholas?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar