Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marie Serneholts tvillingar får kungliga namn

30 okt, 2018, 08:00 
AvErika Svernström
När Marie Serneholt var ung ville hon att hennes son skulle heta Rasmus. I september fick hon två pojkar på en gång och hennes tvillingsöner har idag hunnit blir sex veckor. Nu avslöjar hon vad hon och sambon Fredric Palmqvist vill att deras små prinsar ska heta. Och det är inga andra namn än riktiga prinsnamn ur det svenska kungahuset.
Annons

Det är bara sex veckor sedan som programledaren och artisten Marie Serneholt fick tvillingar med sin kärlek Fredric Palmqvist. Paret träffades via en gemensam vän i Frankrike förra sommaren och även om graviditeten inte var planerad var den inte oväntad, uppger Marie.

Fredric Palmqvist och Marie Serneholt fick tvillingar för sex veckor sedan.
Fredric Palmqvist och Marie Serneholt fick tvillingar för sex veckor sedan.

Total chock med tvillingar

Det var i våras som paret avslöjade att Marie väntade barn. Och inte bara ett utan två. Antalet var däremot totalt oväntat. I tidningen Mama beskrev hon det första ultraljudet som en ren chock:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“När jag ligger där på britsen med magen insmetad så tittar barnmorskan på skärmen och säger: ‘Är det här ert första ultraljud?’. ‘Ja’ svarar jag och så fortsätter hon: ‘Ser ni vad jag ser?’. Och min kille bara ‘Är det två?’, varpå hon svarar ‘Jajamen!’. Jag var ju egentligen i chock bara över att vara där och göra ett ultraljud, så det var tur att min sambo var så pass beredd att han i alla fall kunde ta in allt de sa.”

Annons
Marie Serneholt.

I september blev Marie alltså mamma till två små pojkar och lägger nu upp den ena söta bebisbilden efter den andra på sitt instagramkonto. Dessutom har Marie och Fredric bestämt namnen på sina små prinsar. Och det är klart att det blir kunglig glans på dem små, faktiskt två riktiga prinsnamn. Lagom till att de blev sex veckor gamla, i lördags, gick Marie ut på Instagram och skrev så här:

”Säg hej till Philip och Nicholas”

Namnen har en internationell gångbarhet med sina engelska stavningar. Men framför allt är det namn som även bärs av två prinsar i det svenska kungahuset – prins Carl Philip själv och prinsessan Madeleines son Nicolas.

Annons
Marie Serneholts ene son är namne med prins Carl Philip, och hennes andre son är namne med prins Nicolas (även om bebisen ifråga stavar Nicholas med h)
Marie Serneholts ena son är namne med prins Carl Philip, och hennes andre son är namne med prins Nicolas (även om bebisen ifråga stavar Nicholas med h)
Prins Nicolas.

Det är inte ovanligt att kungabarn har effekt på folks val av namn till sina telningar. Marie Serneholt uppgav i sin ungdom att hon ville att hennes son skulle heta Rasmus. Nu blev det långt därifrån och valet föll alltså på Nicholas och Philip.

Annons

Idag finns det ganska många män, 11 497, som heter Philip i Sverige och medelåldern ligger på 21 år.

Nicholas är betydligt ovanligare, bara 1 573 män (och en kvinna) har idag Nicholas som tilltalsnamn i Sverige och medelåldern på namnbärarna är 25 år.

Oscar det mest populära namnet varje år

Alice och William var annars de vanligaste namnen på nyfödda under 2017. Men sedan 1998 har just prins Oscars namn varit väldigt populärt. Oscar är det enda namn som varit bland de tio vanligaste pojknamnen varje år, och endast tre gånger har namnet hamnat utanför topp tre.

Mitt namn är ändå mest populärt, tänker prins Oscar.
Mitt namn är ändå mest populärt, tänker prins Oscar.

Källa: SCB

Foto: TT, IBL

Annons