Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marie Sernholts utspel om blivande mannen: "Har kommit på honom"

02 mar, 2024, 15:00 
Louise Wibergh Lenti
Marie Serneholts medverkan i Melodifestivalen fick en tydlig effekt på familjelivet.
Annons
5 saker du vill veta om Marie SerneholtBrand logo
5 saker du vill veta om Marie Serneholt

Vi är inne i den tiden på året där tonartshöjningar, glitterhattar och pastellfärgade ballonger står i fokus. Det är Melodifestival!

I år är det dessutom inget vanligt år utan det är 50 år sedan Abba vann Eurovision Song Contest och tog världen med storm med låten Waterloo. Det är även 25 år sedan gruppen A-Teens bildades.

En efterlängtad comeback

Sånggruppen A-Teens, eller Abba Teens som de hette först, består av Marie Serneholt, Sara Lumholdt, Dhani Lennevald och Amit Paul. Gruppen bildades i samband med att Abba skulle fira sitt 25-års jubileum 1999 efter sitt genombrott med Waterloo 1974.

Annons

Tanken var att Abba Teens skulle vara en hyllningsgrupp som gjorde covers på Abbas många hits. Björn Ulvaeus och Benny Andersson var däremot inte lika pigga på den idén och bad dem byta namn på gruppen till A-Teens för att minska risken till förväxlingar.

A-Teens 2002
A-Teens Sara Lumholdt, Paul Amit, Marie Serneholt och Dhani Lennevald vid the Swedish Hit Music Awards 2002.Anders Wiklund/TT

Gruppen släppte covers på Abba och egna låtar som blev virala succéer och möjliggjorde att de turnerade över stora delar av världen i början på 2000-talet. Till fansens stora besvikelse splittrades bandet 2006 och försvann från rampljuset.

Annons

Tills nu.

Under Melodifestivalens första deltävling firade de sitt 25-års jubileum genom att stod på scenen tillsammans för första gången på 18 år.

A-Teens reunion Mello 2024
Glädjen var total både på och framför scenen när A-Teens gjorde sitt gästspel i Melodifestivalen.Johan Nilsson/TT
Annons

Fästmannens hemliga beteende

Marie Serneholt är förlovad med sambon Fredric Palmqvist och tillsammans har de tvillingpojkarna Philip och Nicholas som nu hunnit bli 5 år. Hela familjen har blivit uppslukade av Maries medverkan i Mello och i en intervju med Expressen berättar hon om sönernas reaktion:

– De har varit väldigt stolta men det är lite svårt för dem ändå att få ihop det hela. Vad gör mamma på tv? Men de har förstått att jag har sjungit och dansat på Melodifestivalen ”med tjejerna och killarna”. De har känt lite stolthet när deras kompisar och barnen på förskolan säger: ”Vi såg din mamma på tv”.

Annons
A-Teens reunion Mello 2024
Movesen sitter kvar även efter uppehållet!Johan Nilsson/TT

Maries liv som popstjärna utspelade sig ju långt innan familjen kom till vilket gjort att det uppstått en ny fascination och stolthet i hemmet. Även fästmannen Frederic har svårt att få nog av Maries stjärnglans på Melloscenen.

– Jag har kommit på honom ett par gånger med att sitta och titta på uppträdandet, när han tror att han tittar i smyg, berättar Serneholt.

Marie Serneholt. Fredric Palmqvist.
Marie Serneholt och hennes fästman och inte så hemliga beundrare Fredric Palmqvist.Charlotte Brunzell/TT

Foto: TT

Annons