Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mark Levengoods gest efter Lasse Berghagens död väcker ilska: "Stinker"

22 nov, 2023, 18:30 
Lasse Berghagen och Mark Levengood

Mark Levengood får tuff kritik!

Annons

I måndags begravdes Lasse Berghagen. Familjen och vänner tog farväl av mannen som inneburit så ofantligt mycket för det svenska nöjeslivet.

Lasse Berghagen förs till sista vilan – här kommer familj, släkt och vänner till begravningenBrand logo
Lasse Berghagen förs till sista vilan – här kommer familj, släkt och vänner till begravningen

Mark Levengood sågas för det han gjorde efter Lasse Berghagens död

Men det svenska folket fick ett annat slags avsked. Lasse var första gästen i Mark Levengoods program Sista ordet, en intervjuserie där kändisar pratar med Mark under premissen att samtalet sänds först när de gått bort.

– I mitt liv har jag upplevt att människor blir kvar, även när de går bort. Jag hoppas Sista ordet bidrar till att Lasse lever vidare i oss, dels genom sin musik och sina dikter, dels genom alla de fina tankar han framför i vårt samtal, säger Mark i ett pressmeddelande om programmet.

Annons

– Att få leda Sista ordet har varit utmanande och kanske det märkligaste jag gjort hittills i min karriär. Jag har fått möta människor vars liv genom många årtionden berört Sverige. Redan där blir intervjun intressant för mig. Men en dag ska dessa människor dö, och även deras död kommer att beröra nationen.

Ett vågat format – som inte är utan sina kritiker. Gunilla Brodrej, kritiker på Expressen, har sett intervjun med Lasse.

Mark Levengood sågas: "Det stinker"

Hon fick en dålig känsla i magen av programmet.

"Mark Levengood är en påläst och god lyssnare som ställer relevanta följdfrågor. Intervjun som sådan är nästan gammaldags i ton och tempo. Berghagen får avsluta ensam i studion, vänd mot kameran, med en av sina dikter. Tittarna får ta adjö. Det är högtidligt, men stinker samtidigt av hisspitchar och säljmöten", skriver Gunilla i en artikel och avfärdar konceptet som "en befängd idé".

Gunilla tycker inte heller att själva samtalet mellan Mark och Lasse bjuder på något omstörtande.

"Men kommer intervjun i 'Sista ordet' för övrigt med någon enda överraskning? Säger han något som han aldrig skulle sagt i levande livet? Så klart inte. Ingen vill väl skapa en skandal för sin familj när man är död", skriver hon.

Annons