Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mark Levengoods hårda attack i direktsändning: "Är skit"

16 nov, 2022, 18:00 
Indra Nordemar

Mark Levengood riktade skarp kritik framför alla mitt i sändning.

Annons
5 största skandalerna på Kristallen – hela listan!Brand logo
5 största skandalerna på Kristallen – hela listan!

I år fyller svensk ishockey 100 år – och den 17 november blir det fest.

I Avicii Arena hålls Tidernas Hockeygala där programledarna Mark Levengood, Dusan Umicevic, Marie Lehmann och Mikael Renberg kommer ta med svenska folket genom en historisk hockeyafton.

Börje Salming ska hyllas och andra hockeylegendarer ska prisas – en gala olik någon annan kallar de den. Framför allt Mark Levengood, som menar att han kommer göra det bättre än bland andra Kristin Kaspersen.

Kristin Kaspersen om galan – gjort hälften

Kristin Kaspersen är en av Sveriges främsta programledare, hon har bland annat lett Biggest Loser, Söndagsöppet och Fångarna på fortet. Men på senare år är hon kanske främst kopplad till Idrottsgalan – som hon kommer leda även i år.

Annons

– Det här blir min elfte Idrottsgala av 22. Jag har snart gjort hälften av alla galor! Jag imponeras så av våra idrottares prestationer och älskar att följa sport på tv. Därför är jag glad att jag än en gång får äran att leda Idrottsgalan, sa Kristin tidigare i ett pressmeddelande.

De senaste tre åren har hon dessutom axlat programledarrollen på Idrottsgalan helt på egen hand – men Levengood menar att de är "skit".

Mark Levengood progamleder Tidernas Hockeygala i SVT den 17 november.

Mark Levengoods känga i Morgonstudion

Mark Levengood syns främst inom kultur- och nöjesvärlden, men har en förkärlek till sport. Och på torsdagen får han för första gången chansen att själv leda en idrottsgala, något som han längtat efter sedan länge.

Inför morgondagens galakväll gästade han därför på onsdagen SVT:s Morgonstudio, där han fick frågan av Pia Herrera hur det egentligen kommer sig att just han får leda galan – som inte har någon direkt koppling till sport.

– Jag har länge velat arbeta med idrottsgalor och hockey är väldigt väldigt roligt och väldigt spännande, sa han och passade samtidigt på att ge en känga till resterande sportgalor:

– Det är för att jag har varit så gnällig, på riktigt. Jag har sett massa idrottsgalor och tycker i regel att de ser ut som skit.

Foto: TT, SVT

Annons