Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Mark Levengoods märkliga utspel – kallade stjärnan för ”fetto” i direktsändning

24 feb, 2024, 07:00 
Mark Levengood stod för en riktig blunder när han pratade om Per Gessle.
Annons

Mark Levengood behöver ingen närmre beskrivning. De flesta har en relation till programledaren och författaren, som med sin finlandssvenska stämma lotsat oss genom stora program som exempelvis Melodifestivalen.

Mark Levengood & Jonas Gardell separerar – efter 37 år ihopBrand logo
Mark Levengood & Jonas Gardell separerar – efter 37 år ihop

När det kommer till ett superproffs som Mark, är det svårt att tänka sig att det nån gång blivit rejält fel. Därför blev man aningen förvånad av att lyssna på Kristoffer Triumfs intervju med programledaren i ”Värvet” och fick höra om det uttalande som Mark gjorde sig skyldig till för flera år sedan.

Annons

– Man kan ju råka kalla en av Sveriges mest folkkära artister för fetto, sa Kristoffer Triumf enligt Nyheter 24, och här nånstans började man undra vad som gått snett.

Mark Levengood
Mark Levengood stod för en rejäl tabbe när han skulle spela Per Gessles låt i radio.Karin Törnblom/TT

Mark om bakgrunden till händelsen

Händelsen ägde rum när Mark Levengood arbetade som reporter på Sveriges Radio. Programledaren Ulf Elfving ville ta ut semester och erbjöd Mark jobbet, något han, smått panikslagen, accepterade.

Ulf berättade om upplägget, sa till Mark att det bara är några som ringer in och önskar lite musik och att det inte var några större bekymmer. Mark var dock bara 27 år och inte speciellt erfaren än.

Annons

– Jag var så nervös för den här sändningen, och dagen innan så var jag på middag och då pratade vi om Per Gessle. Någon sa att "han har blivit så trind om kinderna. Han har blivit ett litet fetto". Och Per då som nu var smal och väldigt snygg, tycker jag, så det finns inget underliggande där, sa Mark Levengood i Värvet.

Kallade Per Gessle för ”fetto”

Så när det väl var dags för direktsändning, och det första samtalet ringdes in, hade Mark inte släppt den diskussion som uppstod under gårdagsmiddagen.

Annons

Det blev heller inte bättre av att den första låten som önskades var en Per Gessle-låt.

– Min hjärna är noll verksamhet. Det är bara stress, stress, stress. Så jag säger "Per Gessle, men han är ju ett fetto".

Per Gessle
Per Gessle.Lars Brundin / Sydsvenskan / TT

Foto: TT

Annons