Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mark Levengoods oväntade miljonarv

09 aug, 2020, 12:00 
AvMalin Ny
Mark Levengoods oväntade miljonarv.
Mark Levengood fick ärva ett lyxhus utanför Saltsjöbaden utanför Stockholm - av en för honom tidigare okänd miljonär.
Annons

I sitt sommarprat 2011 berättade Mark Levengood den fascinerande historien om hur han fick ärva ett lyxhus i Saltsjöbaden utanför Stockholm – av en för honom tidigare okänd miljonär. Då valde han att kalla historien för “Den kanske märkligaste berättelsen i mitt liv”.

– En dag fick jag ett brev till mitt kontor. Det var skrivet helt i vattenfärg, med konstiga tecknade symboler av solar och sjungande noter, och i belevade ordalag frågade brevskrivaren om jag var intresserad av att ta emot en större donation, berättade han i sommarpratet.

Fick lyxhus av miljonär som han aldrig tidigare hade träffat

Det var en miljonär vid namn Henry Soludde som, när han gick bort i cancer, valde att donera hela villan med både inredning och tomt till Mark. Efter att ha besökt Henry kom de gemensamt överens om att Mark skulle ta över hans hus byggt 1965. Förutom att villan var enorm med sina 16 rum låg den dessutom vid vattnet och innehöll en hel del speciellt – bland annat en vind full av uppstoppade tigrar och lejon och en vattenrutschkana i den egna viken.

Annons

Exakt varför Henry valde att ge lyxhuset till Mark kom aldrig fram, förutom att han tyckte att Mark hade snygga slipsar när han ledde tv-programmet Vi i femman. De hade inte ens träffats tidigare, och i sommarpratet 2011 berättade han att han, vid mötet med Henry, klättrade upp i ett träd där Henry byggt en fågelholk i människostorlek och lyssnade på Henrys spännande berättelser om sitt liv.

– Så jag satt inne i människoholken. Och jag tänkte: Varför är just mitt liv så himla konstigt? berättade han i radion.

Värderades till 23 miljoner

Elva år senare bestämde sig Mark, som då och nu bor med sin make Jonas Gardell på Södermalm, att lägga ut huset med egen tennisbana och pool till försäljning. Priset man begärde då var hemligt men i mäklarannonsen stod det att taxeringsvärdet var 23 miljoner kronor.

Foto: TT

Annons