Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märkliga stämningen i Nyhetsmorgon – Martin snäser av Matilda: ”Sur”

29 nov, 2023, 19:30 

Här blir den glada stämningen något frostig i Nyhetsmorgon.

Annons

Att ta sig igenom en sändning Nyhetsmorgon utan att bevittna någon form av matlagning är ovanligt. Faktum är att det är ungefär lika ovanligt som att de skulle servera filmjölk på en Michelin-restaurang.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Programledarna verkar dessutom bli lite extra begeistrade och glada när det är dags att gå till studions kök. De lyssnar noggrant, tar till sig av den gastronomiska faktan och får sedan delta i den kulinariska upplevelsen.

I onsdagens Nyhetsmorgon var det kocken Hilda som var på besök. Hon hade med sig ett släktrecept på pepparkaksmuffins, som hon dessutom hade kompletterat med en smarrig smörfrosting på toppen.

Annons

Matildas och Martins bakuppdrag

Så när programledarna Matilda Boza och Martin Järborg stegade fram till köket, och såg de härligt juliga bakelserna, var det som om deras ögon plötsligt blivit storleken större.

Det var också då som Hilda avslöjade att Matilda och Martin hade ett jobb att göra inför övergången senare i programmet. Duon skulle nämligen få äran att spritsa bakelserna och bjuda sina kollegor på fika.

– Ni ska ju få fika lite här vid övergången sen, så jag tänker att ni får göra fikat till allihopa och dekorera lite, sa Hilda och bevittnade hur både Matilda och Martin gjorde sig redo för giget.

Annons

Matildas reaktion på Martins beteende

Sen var de igång. Martin ojade sig lite över att han inte var så bra på att spritsa bakelser, men omfamnade sedan uppdraget och försökte skapa en härlig bakelse utifrån sin förmåga.

Men det var också här som den glada stämningen började bytas ut mot en sämre variant. Martin tyckte inte att han hade gjort bra ifrån sig och utbrast: ”Hur kan man misslyckas?”.

När de sedan skulle avsluta med att köra ned frostingen i kokostopping uppstod någon form av konflikt, där Matilda tyckte att Martin tryckte ned bakelsen i kokosen alldeles för hårt.

Matilda Boza och Martin Järborg
Här stämningen så god mellan TV4-kollegorna Matilda Boza och Martin Järborg.

Martin: ”Hilda heter hon”

Matilda försökte då förklara att han borde ta det lite lugnare med kokosen, att det inte är korrekt att bara köra ned hela bakelsen på det där sättet och refererade till hur kocken Hilda gör.

Annons

– Tryck inte så hårt. Du ser väl att hon har den här fluffiga… sa Matilda Boza och möttes då av att Martin avbröt henne på ett snäsande vis med att påpeka kockens namn:

– Hilda heter hon, hon står här bredvid dig.

Matilda Boza och Martin Järborg
Här är stämningen något sämre när Martin snäser av en förvånad Matilda.

Tittarna reagerar: ”Vad sur hon såg ut”

Orden fick Matilda att reagera, något som blev väldigt tydligt i sändning, och det tog några sekunder för henne att samla sig och skratta bort situationen.

Efteråt hade även tittarna reagerat på den frostiga stämningen. I TV4:s kommentarsfält på Instagram var det många som påpekade vad som ägt rum. Några tyckte även Martin och Matilda pratade i mun på varann.

Annons

”Heja Martin som tysta Matilda. Vad sur hon såg ut efter”, skrev en person.

”Bästa när Martin tysta Matilda Hilda heter hon, hon står här”, skrev en annan.

”Tycker programledarna kunde vara lite tysta när du förklarar vad du gör, som tex mjukapepparkaksmeten”, skrev en tredje.

Foto: TV4/Instagram

Annons