Markoolios miljonregn med mamma Irma – gör storsuccé efter hatbreven

20 jan, 2023, 09:00 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Markoolio och Irma Lehtosalo har gjort storsuccé, både i rutan och i bygget – och nu går de med mångmiljonvinst.

Annons
TV: Hör mammans chockerande avslöjande om Markoolio
TV: Hör mammans chockerande avslöjande om Markoolio

För tolv år sedan ville Marko "Markoolio" Lehtosalo hjälpa sin mamma Irma. Han köpte därför ett hus till henne lång bort från de områden där hon inte mådde bra. Tacksam var hon förstås. Men sedan började huset sakta men säkert fallera.

Nu får svenska folket följa mamma och son i projektet riva och bygga nytt. Irma och Marko har fått sitt egna program i TV4, och tillsammans är de en publikframgång, och även husbygget visar sig ha gett klirr i kassan.

Markoolios tuffa uppväxt – räddade mamma Irma

Livet som liten var tufft för Marko. När han var sex månader kom han till Sverige från Finland med sin familj. Men pappan lämnade dem kort därefter. Kvar blev Irma med sina tre barn under knappa förhållanden. Och hon själv led av alkoholmissbruk.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

Av den anledningen köpte Marko senare huset som blev Irmas räddning. Efter flytten la hon alkoholen bakom sig, men är fortsatt öppen om sitt missbruk.

Nyligen gästade Marko och Irma Hellenius hörna ihop.

På senare dar har hon dykt upp i den ena talkshowen efter den andra med sin son. Delvis för att prata om deras nya program Marko & Irma – ja, redan innan premiären hade de blivit en riktig favoritduo bland svenska folket.

Hatet mot Irma Lehtosalo

Men med succé kommer hat. Nu får Irma bland annat kränkande brev skickade till sig på grund av sin öppenhet.

– Morsan fick ett handskrivet brev av någon, utan avsändare, där den personen skrev att mamma inte längre skulle babbla offentligt om vår uppväxt, alkoholmissbruk och sånt. För att det på något sätt skulle skada finländares rykte. Men mamma har aldrig sagt att anledningen för att hon druckit skulle vara att hon är finne, säger Marko i TV4-programmet.

Annons

– Det här kan dra åt helvete, fortsätter han med upprörd ton.

Miljonregnet – vinsten efter husbygget

Tragiskt nog är det ju så världen många gånger ser ut. Men det positiva i det hela är att Markos och Irmas husbygge gett belöning.

Relationen mor och son emellan är något utöver det vanliga! Foto: TV4

Förutom att de har ett eget program som verkar ha gått hem i tv-sofforna, har de också dragit in en hel del pengar på själva bygget.

– Det som stod där det var inte värt någonting. Det var ju bara tomten som var värd någonting. Och i dag står ett hus som kanske är värt fyra-fem miljoner och med tomten kanske sju-åtta miljoner. Så det är klart att det har varit en stor kostnad för Marko, men en bra investering att få ihop det här, säger byggledaren Håkan Svanström till Hänt.

Annons
Gamla huset innan det revs – det nya visas senare i säsongen av Marko & Irma.

Foto: TT, TV4

Annons