Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Märta Stenevi avgår som språkrör – därför hoppar hon av egentligen: ”Tror inte”

09 feb, 2024, 11:25 
Märta Stenevi avgår som Miljöpartiets språkrör.
– Jag har ställt upp för att jag har trott att jag har kunnat göra jobbet bäst, men nu tror jag inte det, säger hon till Aftonbladet.
Annons

Förra månaden meddelade Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi att hon skulle sjuskriva sig. Nu, bara några veckor senare, väljer hon att hoppa av rollen som språkrör för partiet.

Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

– Jag har försökt ta det lite lugnt och återhämta mig, men med lite distans så har jag bestämt mig för att jag kommer att avgå som språkrör, säger hon till Aftonbladet.

Märta Stenevi: Därför hoppar jag av

Märta säger vidare att hon just nu inte befinner sig på en plats i livet där hon kan vara sitt bästa jag. Därför väljer hon nu också att lämna över ledarrollen, trots att hon ställde upp för omval och fick nytt förtroende.

Annons

– Partiet förtjänar bättre än ett limbo, där man har ett språkrör som inte kan fullfölja rollen. Och jag behöver fokusera på att må bra igen, bli en bra mamma och en trevlig sambo.

”Nu tror jag inte det”

Märta Stenevi säger vidare att hon mår ”helt okej” och att beslutet är grundat i en rad olika händelser. Hon känner heller inte att hon kan göra det jobb som både hon och andra förväntar sig av henne.

– Man ska veta när man ska kliva åt sidan. Jag har ställt upp för att jag har trott att jag har kunnat göra jobbet bäst, men nu tror jag inte det. Då är det bäst att kliva åt sidan.

Märta Stenevi
Märta Stenevi avgår som Miljöpartiets språkrör.Christine Olsson / TT/TT

Foto: TT

Annons