Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här får Martin och Maria stora problem i direktsändning – mitt framför gästen

14 mar, 2024, 16:30 
Martin Järborg och Maria Forsblom har stora problem med uttalet.
Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Nyhetsmorgon-profilerna är vana att vara redo tidigt på morgonen, se till så att svenska folket får sin beskärda del av underhållning i nyhetsform och vara en trygg famn i ottan.

Under programmet gång avhandlas en rad olika ämnen, ibland lättsamma och ibland allvarliga, vilket gör att programledarna måste vara på tårna för att göra ämnet rättvisa.

Och ibland är stämningen så munter, så glad, att programledarna inte kan hålla sig för skratt, vilket Martin Järborg och Maria Forsblom fick erfara i onsdagens Nyhetsmorgon.

Martin Järborg och Maria Forsblom i Nyhetsmorgon
Nyhetsmorgon-profilerna Martin Järborg och Maria Forsblom får stora problem.TV4

Martin Järborg och Maria Forsblom får problem

Programledaren och travexperten Per Skoglund gästade nämligen studion och höll låda. Dagens tema handlade om hästar och hästnamn, något som han själv är något av en expert på.

Annons

Travkunniga vet vilken namndjungel det är bland hästarna och ibland är namnen så pass avancerade att man inte kan annat än bli imponerad över kommentatorernas förmåga att uttala dem.

Martin Järborg och Maria Forsblom, som fick förmånen att försöka uttala några av namnen, var dock inte särskilt kunniga och hade stora problem med att namnge hästarna korrekt.

Marias panik: ”Kan inte!”

Under tävlingens gång får de försöka uttala namn travnamn som ”Wasitacatisaw”, ”Shesellseashells”, ”Maniaminmiami”, ”Ramtamtaramtata”, ”Deädragian” och ”Arararavara”.

Det är ingen lätt uppgift och när Maria och Martin försöker klura ut namnen låter det som att de pratar något slags främmande språk.

– Aaah, jag kan inte sånt här! utbrister till slut en smått stressad Maria.

Foto: TV4/Instagram

Annons