Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Martin Stenmarck om relationen med kändiskvinnan – underbara bilden: "Vi gillar varandra"

08 okt, 2023, 10:00 

Martin Stenmarck sätter ord på lyckan.

Annons

När Martin Stenmarck inte står på scen och underhåller publiken med sin musik, har han mycket annat som tar upp hans tid. Till exempel är han ambassadör för djur- och naturorganisationen The Perfect World Foundation.

För ett par veckor sedan var det dags för den årliga festliga traditionen: prisutdelning! Martin var konferencier och fick sig ett kärt återseende med en kändiskvinna – som han har en alldeles särskilt relation till.

Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Martin Stenmarcks starka ord om relationen till kändiskvinnan

Martins brinnande engagemang sträcker sig långt tillbaka i tiden. Det var 2013 som han blev ambassadör för The Perfect World Foundation, och visst har han gjort skillnad på riktigt.

Annons

För ett par år sedan donerade han drygt 420 000 kr till ett noshörningsprojekt, för att rädda dem från utrotning.

Under åren har han också blivit god vän med de andra som brinner för samma sak, varav en utmärker sig lite extra. Det är ingen mindre än hertiginnan Sarah "Fergie" Ferguson, som är organisationens globala ambassadör.

Med tiden har de blivit goda vänner, och det blev inte minst tydligt när de i september möttes i Göteborg för The Perfect World Foundations prisutdelning och fångades på bild tätt intill varandra.

Sarah Ferguson och Martin Stenmarck
Visst ser man hur mycket de trivs i varandras sällskap?

För Expressen berättar Martin nu om den unika vänskapsrelationen till kungligheten:

Annons

– Vi gillar varandra. Varje år blir det något. Det blir någon dans eller att man snackar efteråt, du vet man sitter där och slänger av sig skorna, man har dansat så länge. Hon ser människor, säger han till tidningen.

– Jag kommer ihåg förra året, då hade jag med mig min dotter till galan, hon var 18 år och sjöng och det var det första hon gjort. Sarah plussade så mycket på henne att pappahjärtat bara... jag kan säga så här, Sarah kommer alltid ha en plats i mitt hjärta efter det, så är det.

Sarah Ferguson och Martin Stenmarck
Fergie, prins Andrews tidigare fru, tog sig till Sverige för att närvara vid prisutdelningen.
Annons

Furst Albert vann pris på gala i Sverige

Fergie och Martin är inte de enda kända namnen som är ambassadörer för organisationen. Bland annat gör Hollywood-svenskarna Victoria Silvstedt och Joel Kinnaman dem sällskap.

Själva prisutdelningen har också kantats av kunglig glans förut. År 2020 gick det nämligen till furst Albert, som under alla år visat sitt brinn för frågor som rör klimat, natur och djur.

Året dessförinnan vann Greta Thunberg priset.

Foto: TT

Annons