Martina Haags stora kärlekskris – allt visas upp igen

Martina Haag var gift med Erik Haag, som i dag lever med Lotta Lundgren

Martina Haag och Erik Haags skilsmässa var en offentlig historia, nu ska allt visas upp igen.

Martina Haag var med om ett av kändissveriges tuffaste och mest offentliga uppbrott när det tog slut mellan henne och maken Erik Haag för åtta år sedan.

Sedan dess har hon använt sina erfarenheter från förhållandet till stoff för sitt skrivande, bland annat i böckerna "Det är något som inte stämmer" och "Livet går så fort. Och så långsamt".

Martina Haag skrev en bok om otrohet och att skilja sig

Nu har hon sålt filmrättigheterna till de båda böckerna. Det blir produktionsbolaget Bigster som gör filmen och Martina skriver själv om de båda böckerna till manus tillsammans med Peter Arrhenius.

"Av alla böcker jag har skrivit är det de här två som ligger mig närmast om hjärtat. Just därför var det viktigt för mig att samarbeta med någon som skulle förvalta det på bästa sätt, vilket jag är alldeles övertygad om att Calle Jansson och resten av gänget på Bigster kommer att göra", säger Martina Haag i ett pressmeddelande.

martina haag

Martina Haags böcker blir till film.

Dplay/Linus Hallsénius

Martina Haags skilsmässa – en tuff tid

Skilsmässan var en oerhört tuff tid för Martina Haag, något hon berättat om i bland annat Skavlan i SVT.

– När du är så ledsen, då sover du ingenting. Du sover i 20 minuter. Jag skrev upp kvartar, så vaknade jag 04.30 och kryssade av, sedan 04.45 och kryssade av. Under den här perioden kunde jag inte äta, jag behövde inte. Det var helt obegripligt, som att stoppa in tyg i munnen och så kände jag: ”Varför ska jag göra det här?”. Jag gick ner jättemycket i vikt, har hon berättat i ”Skavlan”.

Nu ska allt alltså visas upp igen, men på bioduken denna gången!

Foto: TT