Massiv kritik mot Mello-artisten – Christer Björkman försvarar valet

Christer Björkman. FOTO: IBL

En av artisterna i kvällens Melodifestival-omgång är dömd för sexuellt ofredande – men de får fortsätta tävlingen.

Veckans omgång av Melodifestivalen skakas av en konflikt rörande ett av bidragen, nämligen bandet Mustasch, som tävlar under lördagen. Bandets sångare och frontman Ralf Gyllenhammar har tidigare dömts för sexuellt ofredande, och flera kvinnor har ifrågasatt hans medverkan i det populära familjeprogrammet.

Men enligt mellochefen Christer Björkman finns ingen anledning att se över bandets medverkan i programmet.

– Utifrån ett tävlingsperspektiv så är det ju så att har man avtjänat straffet, så har man ju gjort det. Då finns det inga hinder, sa Christer Björkman på en pressträff på fredagen enligt Expresen.

– Sedan kan man på ett personligt plan diskutera det etiska i att göra merchandise av det. Det är verkligen märkligt i allra högsta grad, fortsätter han.

mustasch ralf gyllenhammar

Ralf Gyllenhammar och Mustasch kritiseras för sin medverkan.

TT

Melodifestivalen 2020: Kritik mot bandet Mustasch

Ralf bemötte själv kritiken i ett videoklipp på Mustaschs Facebooksida.

– Jag har erlagt dagsböter och då bad jag också vederbörande om ursäkt och nu passar jag på att göra det igen. Ursäkta, förlåt, det var inte meningen att kränka eller ofreda, säger han i klippet.

Den utsatta kvinnan uppskattade ursäkten, men anser att det är viktigt att en ursäkt följs upp av handlingar och ändrade grundvärderingar.

”En ursäkt är ett bra första steg, sen är det ens agerande och värderingar som spelar roll i slutändan.” skriver hon i ett mail till Expressen.