Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mästarnas Mästare-profilen Frida Hansdotters anklagelse – efter känsliga bilden

03 feb, 2022, 16:00 
Frida Hansdotter
Frida Hansdotter har gjort en mycket märklig upptäckt.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 27?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 27?

Frida Hansdotter fick sitt stora folkliga genombrott i och med OS-guldet 2018. Men alpinstjärnan gjorde också succé i Mästarnas mästare, där hon bland annat slog Magdalena Forsbergs legendarisk rekord i grenen “jägarvila”.

Nu är Frida återigen på löpsedlarna – av en väldigt oväntad anledning. Många har nämligen noterat att hockeyklubben Frölundas nya logga är väldigt lik loggan som hör till Fridas klädmärke, Frida Hansdotter Sportwear.

"Jag hoppas att ni kollade med Hansdotter innan ni presenterade klubbmärket, @frolunda_hc Kanske kommer ett argt samtal nu snart annars", skriver en Twitter-användare.

"Har ni frågat Hansdotter om ni får låna hennes logga???", skriver en annan.

"Undrar vad Frida Hansdotter tycker om Frölundas nya logga?", skriver en tredje.

Annons

"Efter 700 st designförslag från olika håll, så väljer man till slut att i stort sett kopiera Frida Hansdotter’s logga rakt av", skriver en fjärde.

Aftonbladet har pratat med Frida, som också sett likheten.

– Vi är riktigt nöjda över vår logotyp. Därför är det lite roligt att kunna inspirera Frölunda till deras nya logga, säger hon till tidningen.

– Men jag håller med om att den är väldigt lik och många har reagerat på den och hört av sig. Vi har en intern dialog just nu om hur vi ska förhålla oss.

Så lever Frida Hansdotter

Frida lever ett stillsamt samboliv med sin pojkvän Richard ­Jansson, som själv är civilingenjör. De bor i en villa på ungefär 190 kvadratmeter i Fagersta.

– Richard är väldigt omtänksam. Eftersom han vet att jag älskar att krypa ner i en renbäddad säng har han exempelvis alltid sett till att byta sängkläder och städa tills jag kommit hem från resor. Stödet från honom har betytt otroligt mycket. Emellanåt har han rest med mig på tävlingar, trots att det medför mycket dötid. Och när jag varit hemma och haft svårt att uppbåda ork till att träna har han hängt med och sprungit intervaller eller följt med till gymmet fast han inte behövt det för egen del, har Frida Hansdotter sagt till Hemmets Journal.

Annons