Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mästarnas mästare-profilen plötsligt sparkad efter alla år: "En käftsmäll – fick inte ens ett tack"

08 feb, 2024, 06:00 
Mästarnas mästare
Gustav Hugosson/Aftonbladet/TT
Mästares mästare-profilen fick plötsligt veta att han inte har något jobb längre.
Annons

Magnus Wislander är en av svensk idrotts riktigt stora. Att han fick vara med i SVT-programmet Mästarnas mästare säsongen 2018 var ett kvitto på detta.

Inom handbollen har Magnus vunnit det mesta man kan vinna. Men på yrkesfronten har han stött på sitt livs stora motgång.

Fredrik Wikingssons besked om att ta över ”På spåret” – har bestämt sigBrand logo
Fredrik Wikingssons besked om att ta över ”På spåret” – har bestämt sig

Mästarnas mästare-profilen sparkad: "Fick inte ens ett tack"

Han har fått sparken från Posten, efter 36 års trogen tjänst. När han efter en omorganisation blev tillsagd att söka sin tjänst på nytt gjorde Magnus detta – men fick då nej från sin arbetsgivare.

Annons

– Så fick jag ett samtal att man hade valt att gå vidare med andra kandidater. ”Men tack”, typ. Eller jag fick inte ens ett tack utan bara beskedet att jag skulle kontakta HR-avdelningen. Jag frågade efter en anledning till deras beslut men det fick jag inte. Det fanns ingen anledning. Senare fick jag en liten återkoppling och då var det för att jag bara hade sökt den tjänsten jag hade, säger Magnus till Aftonbladet.

Mästarnas mästare
Magnus med ett gäng idrottslegendarer!Gustav Hugosson/Aftonbladet/TT

Magnus hymlar inte med att han är mäkta besviken.

Annons

– Det var en käftsmäll för man vet att man gjort ett jävla bra jobb i alla år. Jag har tagit över problemkontor och rättat upp dem och sedan flyttat på mig till ett nytt. Och så får man en fot i röva. Det blir en liten smäll som tar på psyket för man frågar sig vad det är man har gjort mot den eller dem som fattar beslutet när alla man har jobbat med är jättenöjda, säger Magnus.

Magnus Wislander lever livet som arbetslös

Nu har Magnus försökt hitta en dräglig tillvaro som arbetslös. Han har hunnit bli 59 och är inte riktigt redo för pensionen.

– Jag försöker gå till gymmet och träna lite och så passar jag mina två barnbarn, Kasper och Melvin, ibland. Nu på vintern är det lite tuffare men på sommaren är jag ute väldigt mycket; spelar en hel del golf, säger han till Aftonbladet.

Annons