Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Matilda Boza berättar om succén med maken: ”Vi blev ihop när vi var 15”

05 okt, 2022, 09:00 
Matilda Bozas berättar om succén med maken “Vi blev ihop när vi var 15”
Foto: TT
Matilda delar historian bakom sitt långa förhållande.
Annons
5 saker du inte visste om Matilda BozaBrand logo
5 saker du inte visste om Matilda Boza

Matilda Boza, 31, har snabbt blivit en välkänd tv-profil. Hon jobbar som nyhetsankare på TV4:s Nyhetsmorgon där hon även fått hoppa in för sina kollegor ibland som programledare. Boza har utöver det vikarierat i Efter fem några gånger. Många bollar i luften alltså!

Nyhetsankaret Matilda har lyckats knipa en mycket eftertraktad lägenhet i Vasastan i centrala Stockholm. Där bor hon tillsammans med sin man Jonathan Boza, 31.

Nyhetsankaret berättar för Leva & Bo att förhållande har pågått i över 15 år, de träffades alltså redan i högstadiet. Matilda berättar att inredningsstilen i deras gemensamma lägenhet är influerad av deras två familjehem:

– Hans mamma är från Mexiko och de hade mycket växter och färg på väggarna på Gärdet, där han växte upp. Jag är uppvuxen i ett hus i Bromma, där det var vitt, skandinaviskt och klassiskt. Då vi blev ihop när vi var 15, har vi växt upp i varandras hem, säger Matilda till sajten.

Annons

Paret väntar en son i februari

För ett par veckor sedan kunde Matilda dela med sina instagramföljare att hon var gravid halvvägs och väntar en son i vinter.

Boza känner ingen stress kring nys familjelivet i lägenheten:

– Inte så mycket. Vi har ett rymligt sovrum, där det får plats en byrå och en barnsäng. Här kan man bo ett tag med barn. Vi får låta honom ta plats och låta barnleksakerna bli en del av inredningen. Många tänker att man ska ha ett eget rum till barnet, men när jag föddes bodde mina föräldrar i en enrumslägenhet. Samma sak med Jonathan, säger nyhetsankaret.

Hon vill absolut inte flytta från lägenheten i det närmaste, bebis-Boza får plats med sina föräldrar:

– Vi vill bo kvar och det första Jonathan gjorde var att mäta hissen med en måttstock för att se att en barnvagn fick plats. Det är prio ett, konstaterar hon.

Foto: Instagram

Annons