Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Matilda Bozas problem med kollegan Johan – påkommen innan sändning: ”Redan kaos”

28 feb, 2024, 19:30 
Paniken i studion – bara minuter innan Nyhetsmorgon.
Annons
Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”Brand logo
Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”

Nyhetsmorgon är ett väloljat maskineri, lite som ett självspelande piano, och när tittarna vaknar varje morgon, tar sina steg till tv-soffan för att slå på tv:n, så gör de det med förhoppningen att få sitt nyhetssug stillat.

De är vana att navigera i ett snårigt nyhetsklimat, där tunga ämnen blandas med mer lättsamma, och kunna hantera olika känslor när allvarliga inslags helt plötsligt byts ut till något betydligt lugnare.

Därför är det också viktigt att samspelet fungerar, att kollegorna känner varandras stöd och att man fångarna upp varandra när den ena står och faller lite i direktsändning.

Annons
Matilda Boza och Johan Macéus
Duon Matilda Boza och Johan Macéus har lite problem inför Nyhetsmorgon-sändningen.TV4

Johans panik: ”Redan kaos”

För att den tryggheten ska infinna sig krävs noggrann planering. Programledarna börjar sitt arbete långt innan sändning, så att de är redo att ratta skutan på ett bra sätt när det äntligen är dags att veva igång Nyhetsmorgon.

När duon Matilda Boza och Johan Macéus skulle stålsätta sig inför onsdagens sändning var det inte helt problemfritt, något som kom fram när TV4 delade med sig av scener bakom kulisserna på Instagram.

– Tänk att det redan kan vara kaos på papperna, säger Johan Macéus och kollar på sin klocka för att se hur lång tid han har på sig att rätta till kaoset.

Annons

Matilda Bozas svar

Matilda Boza svarar sin kollega med att hon minsann har kontroll på sina papper och att hon har full koll på att det är Maria som har namnsdag i dag.

Johan tycker dock inte hon ska ta åt sig äran.

– Visst var det jag som skrev ut papprena, förresten? Vill bara markera att jag gjorde din ordning, säger Johan.

– Och jag behåller ordningen, svarar Matilda.

Foto: TV4/Instagram

Annons