Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mats Sundins kärlekslycka med hustrun Josephine – nu berättar han!

29 apr, 2023, 21:30 

Mats Sundin berättar nu om familjelivet.

Annons

Mats Sundin visste vad han gjorde när han skrinnade ut på isen, tog tekningen och bjöd på hockeygodis. 1989 blev han första europé att gå etta i NHL-draften och efter karriären blev han en av Sveriges främsta hockeylegendarer.

Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!Brand logo
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

I dag är han bosatt i Sverige. Tillsammans med hustrun Josephine har han byggt ett exklusivt lyxhus i Djursholm. Husbygget ska ha kostat cirka 100 miljoner kronor och rymmer flera bekvämligheter.

I huset bor även parets barn, Bonnie, Nathanael och Julian, och det är full rulle hemma hos familjen Sundin.

– Det är bra fart på tillställningen här hemma med tanke på att alla tre ungarna är under tio år. Jag skjutsar vår dotter till Manillaskolan på Djurgården varje morgon och hämtar på eftermiddagen. Det är kul att vara närvarande och ha möjlighet att göra det, har Mats Sundin sagt till Expressen.

Mats Sundin
Mats Sundin.

Mats Sundin om familjelivet

Ja, både Mats och Josephine är måna om att prioritera barnen och familjelivet. Om det var högt tempo i världens bästa hockeyliga, är det även högt tempo i Djursholm.

Annons

– Jag brukar skämtsamt säga till min fru att det var enkelt att spela i NHL. Det är full fart och vi har tre fantastiska barn som vi är otroligt stolta över. Man följer deras aktiviteter och utveckling. Det är inget problem att få dagarna och månaderna att gå, säger Mats Sundin till Aftonbladet.

Mats Sundins beslut med sonen

Hockeylegendaren berättar även att barnen snappat upp idrottsintresset och att ena sonen precis börjat spela hockey.

– Vår mellankille har börjat nu. Lite sent, han är åtta år redan. Men han sa till mig i höstas: Pappa nu vill jag börja spela hockey, och jag sa att det får du gärna göra.

– De flesta andra har hållit på ett par år redan, men han tycker att det är kul. Utöver det är det fotboll, tennis, dans och piano och allt annat som barnen vill hålla på med.

Josephine och Mats Sundin
Mats Sundin med hustrun Josephine.

Foto: TT

Annons