Mats Wilander var otrogen mot sin fru: "Måste förlåta"

Mats Wilander och hans fru Sonya

Mats Wilander tackade sin fru Sonya på Idrottsgalan. Men deras äktenskap har skakats av en otrohetsaffär.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 2?
Slå på ljud

Mats Wilander blev en av huvudrollsinnehavarna under Idrottsgalan. Veteranen, som var en stor och viktig del av det svenska tennisundret, fick ta emot Idrottsakademins hederspris.

– Det är helt fantastiskt, tack. En enorm ära. Jag vill tacka svenska idrottsakademin som fått in mig i skaran av idrotts-män och kvinnor som fått det här priset tidigare, det är en enorm ära, sa Mats Wilander.

Mats Wilander var otrogen mot sin fru Sonya

Mats Wilander och hans fru Sonya

Mats Wilander och hans fru Sonya har varit gifta sedan 1987.

Mats skickade också ett särskilt tack till sin hustru, Sonya. De har varit gifta i 34 år och Mats har flera gånger tryckt på vilket viktigt stöd Sonya varit för honom.

Men deras äktenskap har inte varit utan motgångar. 1991 gick Mats ut och berättade att han träffat en ny kärlek.

Ändå överlevde relationen med Sonja.

– Jag tror att alla äktenskap går igenom några sämre tider. Och det har inte med tiden att göra. Det är sånt som går igenom hela äktenskapet, och ibland går det lite för långt. Vi har varit gifta i 32 år och har fyra barn, så… Nä, jag tror det är såna grejer som är nödvändiga. Det är samma som när man spelar tennis, man tar ett brejk här och där, har Mats sagt om saken till Expressen.

– Du måste ha strävan. Att vara en bättre människa mot folk överhuvudtaget. Och villighet att erkänna ens misstag och svagheter. Är man omgiven av folk som förstår det, att man är ute med goda intentioner så tycker jag man blir förlåten för det mesta, men man måste förlåta sig själv.

Mats Wilander bor i Idaho

Nu lever Mats och Sonya ett lyckligt liv ihop i Idaho, USA.

– Det är så fruktansvärt mycket tur att ett sånt liv som mitt kan falla på rätt plats. Om man har fel inställning. Har man rätt inställning så handlar det om, igen, samma. Man försöker lösa problem. Och det gör man inte alltid. Men man måste vara villig att försöka. Strävan efter att lösa problem. Det är väl det det går ut på, har Mats sagt till Expressen.

LÄS MER: SVT-profilernas förvandling – åren efter mystiska avhoppen

LÄS MER: Herman Lindqvist avslöjar sanningen om exfrun – efter splittringen