Mattias Knutson och Moa Wallin från Della Q ska få barn

mats lottie knutson

Det kända paret Mats och Lottie Knutson kan snart titulera sig farmor och farfar. Men själva avslöjandet om svärdottern Moa Wallins graviditet upprör känslor på sociala medier.

Tv-profilen Mats Knutson och hustrun, reseexperten och författaren, Lottie Knutson ska få ett barnbarn. Sonen Mattias, 26, och flickvännen Moa Wallin väntar tillökning till hösten. En nyhet som avslöjades på Instagram.

Mats och Lottie Knutson ska få ett barnbarn

Mats Knutson har varit ett känt ansikte i flera decennier. Han är inrikespolitiskt kommentator i SVT med många recenserade debatter i bagaget. När det råder politisk turbulens är Mats den som guidar svenska folket i svåra termer och otydliga partiprogram. På ett tryggt och pedagogiskt sätt.

Hustrun Lottie Knutson har, även hon, symboliserat trygghet. Under tsunamikatastrofen var hon kommunikationschef för resebolaget Fritidsresor och medverkade flitigt i nyhetssändningarna. Ett arbete som senare belönades med en kunglig medalj.

Mats och Lottie är flitiga som få och i höst berikas alltså deras liv med ett litet barnbarn. Även om babylyckan avslöjades på ett lite annorlunda sätt.

Svärdottern Moa Wallin känd från podden Della Q

Svärdottern Moa Wallin har i två års tid medverkat i den populära podcasten Della Q. Tillsammans med vännerna Anna Björklund och Bianca Meyer har hon, varje vecka, upprört känslor med sina samtidsspaningar och diskussioner om “det som ingen annan pratar om”, som de uttryckte det i en intervju med ELLE.

Anna Björklund var den som kom med idén till podden, sommaren 2018. Så här beskrev hon Della Q i samma intervju med ELLE.

della q moa wallin

Mats och Lottie Knutson svärdotter Moa Wallin (t h) var i två års tid medlem i podden Della Q.

“Det finns få poddar som verkligen är intresserade av det tjejer är intresserade av. Jag har liksom aldrig haft en killkompis i hela mitt liv. Jag har bara hållit på med hästar och gillat kläder, blommor och inredning… Och jag har inte träffat så många kvinnor som är så pass ortodoxa som jag, Moa och Bianca är.”

“Folk tycker att det är skönt att vi pratar om vilken mardröm det är att semestra i vildmarken och inte få sminka sig.”

Men nu har podden gått i graven. Någonting som Anna Björklund var först med att berätta om på sin Instagram. I tre långa texter ger Anna sin bild av uppbrottet. Bianca Meyer hoppade av redan i januari och efter det har Anna och Moa spelat in flera avsnitt på egen hand. När sedan Moa också ville sluta uppstod en konflikt. Och det råder ingen tvekan om att det finns stor osämja kvinnorna emellan.

Fick inte avslöja gravidnyheten själv

”Hon gjorde helt andra planer som hon inte berättade för mig om. Hon bara väntade tills vårt nuvarande kontrakt skulle löpa ut, och i veckan meddelade hon mig att hon hoppar av. Poetiskt, såklart, att tjejpodden ‘Della Q’ slutar med ett sånt hugg i ryggen”, skriver Anna Björklund på Instagram.

Dessutom berättar hon om Moa Wallins graviditet i ett av inläggen.

“Moa ville göra en stor relansering av Della Q i maj och vi planerade för den. Jag märkte att Moa var lite mindre engagerad än jag men jag tyckte inte att det var så konstigt. Dels är det hennes personlighet och dels var hon gravid”.

Att Anna berättade om graviditet har rört upp starka känslor på sociala medier. Och kort därefter publicerade den blivande mamman ett egen bild på babymagen.

“Jag kan inte tänka mig en bättre pappa till mitt barn eller en finare person att dela resten av mitt liv med”, skriver hon under bilden. Varpå Mattias Knutson svarar med kommentaren “Jag älskar dig”.

Mattias Knutson befinner sig också i medievärlden och arbetar till vardags som journalist på kvällstidningen Expressen.

Foto: TT